Realfag – et smart sted å begynne

Realfag UiB

Ny realfagstudent? Slik tar vi imot deg

Det kan være spennende og nervepirrende å starte på et nytt studie, men som ny student ved UiB blir du tatt godt vare på. Les hvordan vi tar imot deg som skal studere realfag.

Realfagstudenter
Foto/ill.:
Eivind Senneset, UiB

Samme uke som semesterstart er det et tettpakket program for studenter, både faglig og sosialt. Dette for at du raskt skal få bli kjent med medstudenter, oppleve mulighetene som finnes ved universitetet og i studiebyen Bergen. Med andre ord er det ingen grunn til bekymring selv om du kanskje har flyttet til en helt ny og ukjent by: hos oss blir du tatt godt imot!

God start med klassemottak

For å sikre deg og dine medstudenter en så god start på studieåret som mulig, har vi etablert noe som heter klassemottak. Dette er fakultetet sitt offisielle mottaksprogram for nye studenter. Du blir en del av gruppe på 20-30 studenter, ledet av en erfaren student. Du får tildelt din klasse kort tid etter ankomst første dag slik at du kjapt blir kjent med medstudentene du skal tilbringe ditt første semester med. Dette gir et godt grunnlag for å få en god start på studietiden!

Klassemottaket ved Det matematisk-naturfaglige fakultet får mye skryt av studentene, og i tillegg har fakultetet vunnet utdanningsprisen fra kunnskapsdepartementet for studentmottaket.

Sosial semesterstart

Du vil få mye igjen for å sette deg godt inn i programmet for semesterstartsuken og delta på mange av aktivitetene som tilbys. Noe av programmet er obligatorisk, mens annet er frivillig. I løpet av uken får du blant annet hjelp til semesterregistrering, du blir kjent med både fakultetet, instituttet, studentorganisasjoner, og selvsagt dine medstudenter gjennom både fag og fadderuke.

Du får også delta på velkomstseremonien for alle nye studenter, tilbud om ulike foredrag og forelesninger samt at du kommer til å bli kjent med Studentsamskipnaden Sammen, som hjelper deg som student med alt fra studentbolig og treningssenter til rådgivere og psykologer. Det blir garantert en innholdsrik uke!

Semesterstart 2019 MatNat, studentene ankommer Realfagbygget

Hver august blir våre nye studenter tatt i mot med en seremoni i Grieghallen, før de møter sine nye studiekamerater og sitt nye studiested,

Foto/ill.:
UiB