Rektoratet

Viserektor for forskning og globale relasjoner, Annelin Eriksen

Professor Annelin Eriksen er utpekt som viserektor for forskning og globale relasjoner ved Universitetet i Bergen i perioden 2021-2025.

Hovedinnhold

Mobiltelefon: 936 33 287
E-post: Annelin.Eriksen@uib.no

Besøksadresse: Muséplass 1

Annelin Eriksen er professor i sosialantropologi. Hun har forsket i en årrekke på kulturell og religiøs endring, først i Stillehavet og senere også knyttet til globale religiøse bevegelser. Hennes nye forskningsprosjekt handler om hvordan teknologisk utvikling endrer vår forståelse av hva det vil si å være menneske.

Hun ble tildelt det norske vitenskapsakademi sin HumSam pris (”Fylkesaker prisen”) i 2017 sammen med sin mann Knut M. Rio. Hun har vært prodekan for forskning og forskerutdanning på SV fakultet (2013-2017) og viserektor for globale relasjoner (2017-2021). Hun er opptatt av forskningens unike bidrag for samfunnsutvikling.

Annelin arbeider 50% som viserektor for forskning og globale relasjoner, og viderefører sin egen forskningsaktivitet i perioden.