Rektoratet

Viserektor for globale relasjoner, Annelin Eriksen

Professor Annelin Eriksen er utpekt som viserektor for globale relasjoner ved Universitetet i Bergen i perioden 2017-2021.

Mobiltelefon: 936 33 287
E-post: Annelin.Eriksen@uib.no

Besøksadresse: Muséplass 1/Fosswinckels gt 6

Blogg: http://rektor.b.uib.no/

Viserektor for globale relasjoner har ansvar for å lede arbeidet med universitetets Kina-strategi, samt følge opp regjeringens strategi for høyere utdannings- og forskningssamarbeid med Brasil, India, Japan, Kina, Russland og Sør Afrika (Panorama).

Annelin Eriksen er professor i sosialantropologi ved Universitetet i Bergen, og var også prodekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet i perioden 2013-2017. I 2017 fikk hun sammen med ektemannen Knut Mikjel Rio Det Norske Videnskaps-Akademis Fylkesakerpris for sin forskning innen sosialantropologien.

Stillingen som viserektor for globale relasjoner er i 50 prosent og Eriksen vil fortsatt være professor i sosialantropologi.