Hjem
Representantpanelet

Informasjon til deltakere

Er du deltaker i Norsk representantpanel? Her finner du svar på en rekke spørsmål om din deltakelse.

Hovedinnhold

Hvorfor er jeg invitert?

Alle folkevalgte politikere i Norge er invitert til å delta i Norsk representantpanel. Dette gjelder representanter i kommunestyrer, fylkesting, Storting og Sameting, pluss bydelsutvalg i Oslo.

Hva får jeg ut av det?

Din deltakelse i representantpanelet er svært viktig, og vil bidra til sentral kunnskap om samfunnet vårt. Med ditt verdifulle bidrag som folkevalgt ønsker vi å belyse politiske problemstillinger som er viktige i og for samfunnet. Det er også en god anledning til å uttrykke hva det å være folkevalgt betyr for deg. Forskning har alltid som mål å være samfunnsrelevant og av betydning for beslutningstakere. Ved å inkludere beslutningstakere i forskning på politikk representativt demokrati forventer vi at representantpanelet vil ha stor nytteverdi. Svarene du avgir i hver undersøkelse bidrar til flere ulike forskningsprosjekter som bidrar i samfunnsdebatten, kan være med på å sette saker på den politiske agenda, samt belyse mulige tiltak og løsninger for samfunnsutfordringer.

Representantpanelet er nå også en del av en større, nasjonal forskningsinfrastruktur kalt Koordinerte online-paneler for forskning på demokrati og styresett (KODEM). Det vil si at noen av representantpanelets undersøkelser vil være koordinerte med undersøkelser i andre nøkkelpopulasjoner i den demokratiske styringskjeden, inkludert Norsk forvaltningspanel (ansatte i forvaltningen) og Norsk medborgerpanel (et utvalg av innbyggere over 18 år), og en pilotundersøkelse med Norsk journalistpanel (journalister). Om du er interessert, les mer om resultater fra KODEM sitt pilotprosjekt i denne spesialutgaven av Norsk Statsvitenskapelig Tidsskrift, vol.38, utg.4.

Kan jeg melde meg av?

Deltakelsen er selvsagt frivillig, og du kan når som helst trekke deg fra representantpanelet, uten å oppgi noen grunn for det.

Kan jeg melde meg på (igjen)?

Dersom du har meldt deg av, men ønsker å melde deg på igjen, kan du enkelt gjøre det ved å kontakte oss via representantpanelet@uib.no.

Du kan også skrive til oss om du er folkevalgt og ikke er medlem av panelet, men ønsker å bli det.

Kan jeg endre svarene mine?

Du kan gå fram og tilbake i undersøkelsen før du sender den inn. Etter at den er fullført er det ikke mulig å endre svarene dine.

Kan jeg avbryte og fortsette senere?

Du kan når som helst underveis i undersøkelsen avbryte og gjenoppta senere. Neste gang du logger deg inn igjen vil du kunne fortsette der du slapp.

Må jeg oppgi e-postadressen min?

Dersom du ønsker å bli med i fremtidige undersøkelsen trenger vi e-postadressen din for å kontakte deg. Kontaktinformasjonen din blir ikke under noen omstendigheter gitt videre til noen tredjepart.

Hvordan vet jeg at invitasjonen/lenken er trygg?

Invitasjoner til undersøkelsen sendes via epostadressen representantpanelet@horizons.confirmit.eu i form av en lenke med stammen https://cnfrmt.eu.

Hvor mange undersøkelser skal jeg svare på?

Det er opp til deg. Vi ønsker å beholde deltakere så lenge som mulig, og at de er med i lang tid framover. I utgangspunktet er det lagt opp til to undersøkelser i året på 10-15 minutter.

Blir personvernet mitt tatt vare på?

Ja, det er vi veldig opptatte av. Du kan lese mer om personvern og databehandling her.

 

Kontakt oss på representantpanelet@uib.no dersom du har spørsmål som ikke blir besvart her.

Brev til representantpanelet