Studieavdelingen
Kompetanseutvikling for studiekonsulenter

KUSK: Seminar om veiledning høsten 2021

Som del av KUSK, Kompetanseutviklingsprogrammet for studiekonsulenter, inviterer vi studiekonsulenter ved UiB til seminar om veiledning 7.-8. oktober.

Hest og kjerre i fart
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

Kompetansetuviklingsprogram for studiekonsulenter, er et opplæringsprogram studiekonsulenter ved UiB. KUSK modul 1-4 er særlig rettet mot nyansatte studiekonsulenter med studentkontakt.

Seminaret om veiledning er en del av KUSK-modul 2: Veiledning. På seminaret 7.-8. oktober skal deltakerne få redskaper for å bli trygge og kompetente studieveiledere. Der vil de både få ny kunnskap og det vil bli mulighet til å øve på å bruke denne kunnskapen i praksis. Seminaret tilbys både i høst- og vårsemesteret.

Påmelding

Bruk lenken til høyre for å registrere din deltakelse. Du vil motta detaljert program og lenke til seminaret når påmeldingsfristen har gått ut.

Tentativt program

Torsdag 7. oktober

Veilederrollen

Kommunikasjon i veiledningen

Tilrettelegging av studier

Presentasjonsteknikk og kommunikasjon

Fredag 8. oktober

Grunnleggende veiledningsteknikk

Karriereveiledning

Deltakerne kan velge om de vil delta på én eller begge dager av seminaret.

Om KUSK modul 2 Veiledning

Modul 2 Veiledning i KUSK har som mål  å gjøre nye studiekonsulenter litt tryggere når de skal veilede studenter. Når studiekonsulenten har fullført denne modulen skal hen

• ha tilegnet seg gode verktøy og strategier for å veilede studenter muntlig og skriftlig.
    • kunne reflektere rundt studieveileders rolle og funksjon.
    • ha kunnskap om tilrettelegging av studier og oppfølging av studenter med særlige utfordringer.
    • kunne kommunisere godt og tydelig skriftlig og muntlig i veiledningssituasjoner .