KUSK - Modul 5 Kvalitet i utdanning våren 2022
Er du en erfaren studiekonsulent som er involvert i kvalitetsarbeid? KUSK modul 5: Kvalitet i utdanning er et nyutviklet kurs for erfarne studiekonsulenter. Du lærer å jobbe med utgangspunkt i aktuelle perspektiver og kriterier, og å bidra i utvikling, sikring og dokumentasjon av kvalitet i utdanningene ved UiB.

Hovedinnhold
Hva er KUSK Videre?
KUSK Videre er kompetanseuvikling for erfarne studiekonsulenter. Modulene i KUSK Videre bygger på KUSK-modulene 1-4 for nye studiekonsulenter og på praktisk erfaring fra arbeid som studiekonsulent. KUSK Videre er under utvikling og det er foreløpig utviklet én modul, Modul 5 Kvalitet i utdanning.
Modul 5 Kvalitet i utdanning
Modul 5 Kvalitet i utdanning (lenke til Mitt UiB) tilbys i høstsemesteret og har som målsetting å gi deg solid kompetanse på hvordan du kan bidra i arbeidet med å utvikle og sikre kvalitet i utdanningene. Kurset består av en heldagssamling og tre halvdagssamlinger, samt forarbeid og etterarbeid. Du finner en oversikt over tidspunktene for samlingene i neste kurs i kolonnen til høyre. I tillegg vil relevant informasjon, lenker og faglig innhold være tilgjengelig for kursdeltakerne i Mitt UiB.
Del 1 Introduksjon til aktuelle perspektiver og kriterier
I del 1 Introduksjon til aktuelle perspektiver og kriterier vil vi jobbe sammen med å besvare tradisjonelle kvalitetsspørsmål, som "hva er det vi ønsker å få til?", "hvorfor gjør vi det?", "hvordan vet vi at det virker?". I denne delen av kurset ser vi nærmere på ulike kvalitetsforståelser og hvordan de kan komme til nytte i lokalt utvilkingsarbeid som er forankret i fagspesifikke ambisjoner.
Når du har fullført den første delen av kurset skal du kunne:
vise til kjente prinsipper for beregning av arbeidsomfang for studenter
forklare og bruke gjeldende kvalitetskriterier
identifisere utviklingsbehov i studieprogram og fagmiljø
presentere hovedprinsipper for læringsdesign
sammenligne sentrale perspektiv som kan ligge til grunn for systematisk kvalitetsarbeid
Del 2 Utvikling, sikring og dokumentasjon av kvalitet
Del 2 Utvikling, sikring og dokumentasjon vil gi deg innsikt i krav til læringsutbyttebeskrivelser, evalueringsmetode- og verktøy, forskriftskrav til studietilbud, og rammeverket for kvalitetsarbeid ved UiB. Kurset skal også gi forståelse for hvordan de ulike prosessene henger sammen.
Når du har fullført denne modulen skal du kunne:
- bistå i arbeidet med årlige egenvurderinger på emne- og programnivå
- bistå i arbeidet med studiekvalitetsmeldingen, og forberede drøfting av meldingen i aktuelle råd og utvalg
- bistå i arbeidet med sykliske evalueringer på emne- og programnivå, og kjenne til arbeidet i fakultetets studiekvalitetskomité
- delta i utvikling av nye studieprogram og emner
- kjenne til arbeidet i fakultets læringsdesigngruppe
- bidra ved eksternt tilsyn med UiBs systematiske kvalitetsarbeid
Målgruppe
Dette kurset er for deg som arbeider med og som ønsker å lære mer om kvalitetsarbeid i emner og studieprogram. Du arbeider kanskje med å utforme og følge opp studentevalueringer, samle inn og følge opp evalueringer fra emneansvarlige eller programråd, utforming av studiekvalitetsmeldinger eller du bidrar i arbeid med revisjon av emner og studieprogram. Du bør har mer enn ett års erfaring i jobben som studiekonsulent før du tar denne modulen.
Hvordan melder jeg meg på?
Frist for påmelding til Modul 5 Kvalitet i utdanning og datoer for samlingene vil bli annonsert senest i juni/desember hvert år. Du melder deg på i eget skjema innen oppgitt frist (se lenke og informasjon til høyre på siden).
Det er plass til maksimalt 30 deltakere på modulen. Det vil bli gjort et utvalg av påmeldte i samråd med studiesjefene ved fakultetene dersom det blir nødvendig å begrense antallet deltakere.