Studer samfunnsfag
Ønsker å gjøre en forskjell

Derfor studerer vi et samfunnsfag

Studentene på førstekull er klare på hvorfor de har valgt samfunnsfag. De ferske studentene har lyst til å gjøre en forskjell.

Studer samfunnsfag
Monna synes samfunnsfag er interessant og viktig. I videoen forteller hun og andre samfunnsfagstudenter hvorfor de har valgt å studere et samfunnsfag ved Universitetet i Bergen.
Foto/ill.:
Torhild Dahl/UiB

Hovedinnhold

Dette svarer de ferske studentene på samfunnsfagene når vi spør dem om hvorfor de velger å studere et samfunnsfag:

Produsent:
Janne F Lønne/Torhild Dahl

– Jeg er interessert i samfunnet og vil lære mer om hvordan økonomien bak de store samfunnsproblemene fungerer.
Tone (samfunnsøkonomi)

– Jeg er interesserer meg for media og jeg ønsker en ganske åpen utdanning.
Sigurd (medier og kommunikasjon)

– Sosiologi er veldig interessant. Jeg tok det som valgfag på videregående for å se om jeg likte det.
Monna (sosiologi)

– Geografi virker ganske spennende. Særlig det å kunne dra på felttur, det virker veldig gøy.
Victor (geografi)

– Selv om jeg ikke direkte blir en sosialantropolog, så er det veldig gode kunnskap å ha, uansett jobb.
Elisabeth (sosialantropologi)

– Jeg er veldig interessert i de statlige avgjørelsene. Hvordan de påvirker samfunnet, i særlig grad innenfor klima og bærekraft.
Stian (administrasjon og organisasjonsvitenskap / politikk og forvaltning)

– Jeg valgte sammenliknende politikk, med et ganske lite grunnlag annet enn at det er noe som interesserer meg veldig og engasjerer meg veldig.
William (sammenliknende politikk)

.

Mer om å studere samfunnsfag