Studer samfunnsfag
Ønsker å gjøre en forskjell

Derfor studerer vi et samfunnsfag

Studentene på førstekull på samfunnsfagene på Universitetet i Bergen er klare på hvorfor de har valgt et samfunnsvitenskapelig fag. Alle vi snakket med hadde lyst til å gjøre en forskjell.

Derfor studerer vi samfunnsfag
Karoline begynte å studere i Bergen fordi hun tror Bergen er bra, og hun tar et samfunnsfag fordi hun har lyst til å bli journalist. I videoen forteller hun og andre samfunnsfagstudenter hvorfar de har valgt å studere ved Universitetet i Bergen.
Foto/ill.:
Torhild Dahl, UiB

Hovedinnhold

Dette svarte de ferske studentene på samfunnsfagene da vi spurte dem om hvorfor de hadde valgt å studere sitt fag:

Derfor studerer vi et samfunnsfag i Bergen

Produsent:
Torhild Dahl

– Jeg er interessert i hvordan samfunnet fungerer og hvordan man kan bidra til å gjøre det bedre, og bruke ressursene våre riktig.
Emilie (samfunnsøkonomi)

– Jeg har lyst til å bli journalist!
Karoline (medier og kommunikasjon)

– Naturen, og det geografiske i Norge er ganske fantastisk!
Oddbjørn (geografi)

– Jeg vil finne ut mer av samfunnet og kanskje løse noen samfunnsproblemer i fremtiden!
Rikke (sosialantropologi)

– Jeg har lyst til å finne mer ut om byggeklossene i samfunnet og hva som får ting til å skje.
Oliver (Administrasjon og organisasjonsvitenskap)

– Hvordan endringer skjer, og hvilke endringer som skjer interesserer meg.
Shania (sosiologi)

– Det er veldig spennende med det som skjer i utlandet og innvendig her i Norge. Så når jeg så det så visste jeg at det var riktig for meg!
David (sammenliknende politikk)

.