Hjem

SAMLET

Hovedinnhold

SAMLET

Fagområdet SAMLET er et av syv fagområder på Institutt for global helse og samfunnsmedisin og er et akronym for samfunnsmedisin, arbeids- og miljømedisin og helseledelse. Vi er et sammensatt område med stor tverrfaglighet og våre medarbeidere arbeider innenfor en rekke ulike fagspesifikke områder innenfor våre tre hovedområder. 

SAMLET har ansvar for to undervisningsgrupper på instituttet, disse er undervisningsgruppe i samfunnsmedisin, og undervisningsgruppe i helseledelse. Mer informasjon om disse finner du under "undervisning". 

SAMLET har forskningsaktivitet innenfor en rekke ulike forskningsgrupper på instituttet, fordelt på de aller fleste fagområdene, og er således svært tverrsektoriell i sin forskningsprofil. Fagområdet har kun en forskningsgruppe direkte tilknyttet fagområdet, dette er forskningsgruppe for arbeids- og miljømedisin som er lokalisert på Haukeland U.S. sammen med Helse Vest RHF sin regionale arbeidsmedisinske avdeling, Yrkesmedisinsk avdeling ved Helse Bergen HF.

Vår tverrsektorielle og tverrfaglige profil gjør at medarbeidere i SAMLET ofte har sin hovedvirksomhet inn i andre fagområder på instituttet og derved sørger for at samfunnsmedisin, arbeids- og miljømedisin og helseledelse er et tema som påvirker alle fagområder på instituttet. 

Mer informasjon og oversikt over forskningsgruppene som våre ansatte er deltagende finner du under forskning.  

Leder for fagområdet SAMLET er Ole Jacob Torkildsen Møllerløkken.

Viktige nasjonale fagtidsskrift der fagområdet bidrar:

 

Michael - publikasjonsserie for det norske medisinske selskap

Ramazzini - Norsk tidsskrift for arbeids- og miljømedisin

Utposten - Fagblad for allmenn- og samfunnsmedisin

Tidsskrift for Den norske legeforeningen 

Nyhet
Esperanza Diaz

Esperanza Diaz tildeles nordisk pris for allmennmedisinsk forskning

Sist uke ble den 22. nordiske kongressen for allmennmedisin avholdt i Stavanger. Der mottok Esperanza Diaz fra SAMLET og Pandemisenteret prestisjetung pris for sitt arbeid med innvandrerhelse.

Valgemner
Notatbok og PC

Oppretting av nye emner i elektiv periode

På denne siden har vi samlet informasjon om hvordan man går frem for å opprette nye valgfag i elektiv periode. Informasjonen er først og fremst for ansatte ved UiB, men vi har også et eget avsnitt for studenter.

FORSKNING | MEDISIN
Renholdsarbeider

Renholdsarbeid kan være like skadelig som røyking

Renholdsarbeidere som har jobbet 20 år i bransjen har like redusert lungekapasietet som personer som har røykt 20 sigaretter om dagen. Sprayflasker får skylden.