Hjem

Senter for krisepsykologi

Hovedinnhold

Snøklokker

Besøksadresse:
Møllendalsbakken 9, 3 etg.
5009 Bergen

Postadresse:
Senter for krisepsykologi
Universitetet i Bergen
Postboks 7807
5020 Bergen

Telefon: 55 58 46 82
Epost: sfkp@uib.no

Senter for krisepsykologi har kompetanse innen beredskap, krise-og katastrofeintervensjon, sorg, traumer og konsekvenser av alvorlig somatisk sykdom hos barn og voksne. Vi har et aktivt forskningsmiljø og tilbyr utdanning av høy kvalitet innen våre fagområder. Våre ansatte er aktive formidlere av klinikknær og forskningsbasert kunnskap.

Senterets rapportserie

Senterets strategiplan 2022 til 2025

FORSKNING:
Bilde av Erik Edwin Leonard Nordström.

– Lang og kronisk sorg kan være en diagnose

Tiden leger ikke alle sår. Noen ganger blir sorgen så komplisert at det blir en egen diagnose og man trenger profesjonell hjelp.

Nyhet
Field pictureUganda

Cognitive development among children in a low-income setting: Cost-effectiveness analysis of a maternal nutrition education intervention in rural Uganda

Førsteamanuensis Prudence Atukunda Friberg er medforfatter på en artikkel som ser på hvordan utilstrekkelig ernæring og utilstrekkelig stimulering i tidlig barndom kan føre til langsiktige mangler i kognitiv og sosial utvikling.

Nyhet
Bokomslag

Ungdoms opplevelse av sorg

Førsteamanuensis Iren Johnsen har skrevet en bok om hva som kjennetegner sorg hos unge som har mistet en venn, og hva som er særlig vanskelig og utfordrende med denne typen sorg.

Nyhet

Artikkel om senskader etter stråling

May Hauken, har sammen med Grete Kalleklev Velure, Bernd Müller og Ragnhild J. Tveit Sekse publisert en artikkel om seksuell helse og livskvalitet hos kreftoverlevere med strålingsskader etter behandling for kreft bekkenregionen.

Podcast
UiB Popviten

– Flashbacks er feillagring i hjernen

– Kriser kan gjøre at hendelser som skal lagres som minner istedenfor ender opp med å gå på repeat, sier psykolog Unni Marie Heltne i podcasten UiB Popviten.