Hjem
Senter for krisepsykologi
Thailand

Internasjonalt semester i Thailand

Wat Phrasisanpetch i Ayutthaya, Thailand
Foto/ill.:
Colourbox.com

Hovedinnhold

Thailand

Hovedstad: Bankok

Vi har en avtale om internship hos Asian Disaster Preparedness Center i Bankok, Thailand. Asian Disaster Preparedness Center er et viktig knutepunkt for kriseberedskap i Asia. Organisasjonen er et samarbeid mellom 9 stater med hovedfokus på å bygge motstand (resilience) og kompetanse hos beholkning og institusjoner om katastrofer og klimaendringer i Asia og Stillehavsområdet. Hovedkontor er i Bankok/Thailand og øvrige medlemmer er Bangladesh, Kampodsja, Kina, Nepal, Pakistan, Filipinene og Sri Lanka.

En til to profesjonsstudenter i psykologi ved UiB kan reise og hospitere i denne viktige mellomstatlige organisasjonen fra høsten 2020. 

  • Befolkning i Thailand 68 millioner
  • Befolkning i Bangkok ca. 8 million
  • Areal 513,120 km2
  • Hovedspråk Thai
  • Religioner buddhisme, hinduisme, kristendom,
  • Forventet levealder 73 år (menn), 80 år (kvinner)

Semesterbeskrivelse

Det internasjonale semesteret starter ved UiB med emnene PSY380 Introduction to Global Mental Health og  PSY381 Crisis Psychology and Distaster Response, hver på 10 studiepoeng. Du tar kurset sammen med andre norske studenter som reiser på vårt internasjonale semester og med innreisende psykologistudenter fra Nepal og Vietnam. Deretter starter du på emnet PSY380A Global Mental Health Practicum på 10 studiepoeng. Etter en introduksjon ved UiB reiser du til Bankok for internship ved Asian Disaster Preparedness Center. Utreiseperioden er på 4-6 uker. Begge kursene gjennomføres høstsemesteret i ditt valgsemester og studiepoengene gis fra Universitetet i Bergen når emnene er bestått.

Finansiering

Du kan søke ordinær støtte fra lånekassen til vårt internasjonale semester. I tillegg kan du få dekket reise, visum, nødvendige vaksiner og ekstra stipend på inntil kr 6 000,- pr mnd under utenlandsoppholdet. 

Hvordan søker jeg?

Søknadsskjema og kriterier finner du her.
I tillegg til karaktervurdering, vil motivasjonsbrev og intervju legges til grunn før utvelgelse. Før utreise vil Senter for krisepsykologi arrangere informasjons- og forberedelsessamlinger for utreisende studenter, i tillegg til oppfølgingssamling etter hjemkomst.

Reiseinformasjon

Visum

Vaksinasjoner

Innlosjering