Hjem
Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Jegerstedt ny redaktør til Tidsskrift for kjønnsforskning

Påtroppende redaktør for Tidsskrift for kjønnsforskning Kari Jegerstedt har et spesielt hjerte for psykoanalyse, marxisme og verden utenfor Norge. Men som redaktør vil hennes agenda først og fremst være høy kvalitet.

– Vi har mye å vinne på å rette blikket ut av Norge, og helst sørover. Og ikke bare i forlengelsen av innsikten «de er så fattige – vi er så rike», men fordi det foregår ting i sør som er interessante for oss, helt i seg selv, sier Kari Jegerstedt. Litteraturviteren er nylig kommet fra Cape Town, der hun har tilbrakt det siste halvåret. Nå er hun tilbake på Senter for kvinne- og kjønnforskning (SKOK) ved Universitetet i Bergen.

1. august gikk postdoktor Jegerstedt på som ny redaktør for Tidsskrift for kjønnsforskning. Hun blir Hilde Danielsens nye makker, og erstatter for Agnes Bolsø, som nå gir seg etter to år i redaktørstolen. Jegerstedt varsler ingen store forandringer i forbindelse med utskiftningen.

 – Jeg synes tidsskriftet fungerer veldig bra, og ser fram til å samarbeide med Hilde om å fortsette utviklingen det er inne i, sier hun.   

Les hele intervjuet med Kari Jegerstedt på nettstedet KILDEN.