Hjem
Skolelaboratoriet i realfag

Nyhetsarkiv for Skolelaboratoriet i realfag

23 skular deltek i Den naturlige skolesekken dette året.
Tradisjonen tro inviterer Hordaland fylkeskommune sitt fagnettverk for realfag til kurs på planleggingsdagen 8. november. I år kan du velge mellom seks realfagskurs.
15 skular frå Vestlandet er med i Den naturlige skolesekken dette skuleåret.
Klimaforsker Kerim Nisancioglu bruker egne erfaringer fra Grønlandsisen og samarbeider med ismusiker for å fortelle barn om klimaendringer.
Nøkler til naturfag består av tre kursdager, med et utviklingsarbeid på egen skole mellom dagene.UiB og HiB arrangerer kurset, i samarbeid med Naturfagsenteret og Florø kommune. Første kursdag er 13.april. Kursdag 2 blir 21.september, tredje 26.oktober. Alle kursene blir holdt på Florø barneskule.
Universitetet i Bergen inviterer elever i videregående skole til fagdag 6. mars. Alle instituttene på realfag stiller med arrangementer, i tillegg er det også fagdager for språk og samfunnsfag.
Kjemisk institutt inviterer klasser i videregående til å gjennomføre eksperimenter med avansert utstyr.
Kjemisk institutt inviterer klasser i videregående til å gjennomføre eksperimenter med avansert utstyr.
Kjetil Våge ved Geofysisk institutt og Bjerknessenteret er på tokt i området mellom Island og Grønland. Ekspedisjonen følger en nyoppdaget havstrøm med betydning for klimaet. I fjor var forskerne ute med et amerikansk fartøy for å legge ut en rekke bøyer med instrumenter. I år blir bøyene tatt opp, og strømmen skal følges helt opp til iskanten. Skipet i år er derfor en britisk isbryter, som kan... Les mer
I forbindelse med det internasjonale kjemiåret inviterer Kjemisk institutt ved Universitetet i Bergen Kjemi1- og Kjemi2- elever til et heldagsseminar hvor de vil få smakebiter fra diverse fagområder innen kjemien.
Suksessen fra i fjor forsetter, og utvides nå til å inkludere fysikk på videreågende. Både ungdomsskoler videregående skoler kan få besøk av fysikkstudentene som viser eksperimenter og deretter lar elevene prøve selv.
Kjemisk institutt ved UiB inviterer elevar i vidaregåande skule til å gjennomføre eit eksperiment ved laboratoria på instituttet. Elevane får bruke dei same instrumenta som studentar og forskarar brukar i sitt arbeid.
Ungdomsskoler og 1. klasse på videregående skole kan få besøk av ekte fysikkstudenter som viser fysikkeksperimenter og deretter lar elevene prøve selv.
Elever blir oppfordret til å sende inn vulkansk aske til Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo.
Ungdomsskoler og 1. klasse på videregående skole kan få besøk av ekte fysikkstudenter som viser fysikkeksperimenter og deretter lar elevene prøve selv.
Også i år inviterer Kjemisk institutt klasser i videregående til å gjennomføre eksperimenter med avansert utstyr. Tilbudet går til elever på studieforberedende utdanningsprogram, i fagene Naturfag og Kjemi2.
16. mars er offisiell oppstart for forskningskampanjen Co2nnect. Kampanjen er fokuskampanje for EU-prosjektet SUPPORT som Skolelaboratoriet i realfag er partner i. Det er tatt utgangspunkt i den norske forskningskampanjen "CO2 på skoleveien" fra Forskningsdagene 2007. Elever og lærere kan registrere sitt CO2-utslipp avhengig av transportmiddel. Til slutt ber vi deltakerne om å registrere klassens... Les mer