Sosiologisk institutt
månedens master

Hvor ble det av likestillingen?

Et brennende engasjement og et studie som tok ti år å fullføre. Sosiologistudenten Synnøve Fluge er månedens master i Studvest.

Synnøve Fluge avleverte nylig masteroppgaven "Litt likestilling, litt frihet. En kvalitativ studie av unge studenters holdninger til likestilling, kjønn og feminisme" ved Sosiologisk institutt. Fluge intervjuet 15 unge studenter om holdninger til likestilling, kjønn og feminisme.

I denne ukens utgave av Studvest er hun intervjuet som månedens master. På spørsmål om hvordan hun valgte tema for masteroppgaven, trekker hun blant annet frem det gode faglige miljøet på Sosiologisk institutt:

-Det er et sterkt miljø for kvinne-, familie- og kjønnsforskning innen sosiologien på Universitetet i Bergen. Dyktige forelesere derfra inspirerte meg.

Les intervjuet i sin helhet her.

Se oversikt over avlagte masteroppgaver ved Sosiologisk institutt.