Sosiologisk institutt

– Selve minoritetsstatusen er identitetsskapende

– Å ikke bli sett på som norsk nok kan gjøre at minoritetsstatusen blir den viktigste identifikatoren til ungdom med minoritetsbakgrunn, sier Mette Andersson til På Høyden.

Hovedinnhold

I en bok under arbeid, som er ført i pennen av blant andre professor Mette Andersson ved Sosiologisk institutt, argumenterer forskerne for at minoritetsungdom har en refleksiv transnasjonalisering.

– Vi mener vi i dataene våre finner en orientering mot refleksivitet til selve minoritetsstatusen. Selv om ungdommene kan være både født og oppvokst i Norge blir de ikke sett på som norske nok. Det kan være en motor for å se mer utover, finne tilhørighet andre steder, men ikke nødvendigvis i opprinnelseslandet, forteller Andersson.

Les intervjuet i sin helhet her.