Studentsider

Mitt UiB rett til mobilen!

En ny mobilapplikasjon vil gjøre det lettere for studenter å holde seg oppdatert og motta informasjon på mobilen. Appen er tilgjengelig for Android- og iOS-enheter.

Mitt UIB mobilapplikasjon

DigUiB lanserer nå en mobilapplikasjon tilknyttet læringsplattformen Mitt UiB. Appen vil gi studentene informasjon som er relevant å ha lett tilgjengelig på farten, slik at de slipper å logge inn i Mitt UiB eller sjekke e-post når de lurer på noe.

– Helt fra vi innførte den nye læringsplattformen Mitt UiB i fjor høst, var studentene tydelige på at en app for mobil var viktig. Nå er vi glade for å kunne lansere Mitt UiB-appen til semesterstart, sier viserektor for utdanning Oddrun Samdal. I tillegg kan den være nyttig for ansatte som skal sende en beskjed til studenter i forbindelse med undervisning.

Funksjonalitet
Funksjonalitet som er vektlagt i appen er emneoversikt, timeplan, kunngjøringer, meldinger og filer. Dessuten kan man aktivere pushvarsling slik at man får informasjon om hendelser og meldinger når de legges ut.

Det er lagt til stedinformasjon på de fleste timeplanene for å legge til rette for påkobling av navigeringstjenesten Mazemap. Mazemap er en tjeneste for å finne fram innendørs i store bygningskompleks, og foreløpig tilgjengelig i betaversjon i Mitt UiB-appen.

Kommende planer for applikasjonen
Det vil komme kontinuerlige oppdateringer til appen utover i høstsemesteret, lover Samdal.

– Vi ønsker også  å gjøre appen tilgjengelig som åpen kildekode, i tråd med UiBs digitaliseringsstrategi og fokus på åpenhet og deling. Slik tilgjengeliggjøring kan også stimulere til videreutvikling, for eksempel gjennom studentprosjekter.