Hjem
Studentsider
ny student

Introdag til studentlivet

Introdagen til studentlivet er et frivillig tilbud for deg som er helt ny student! Den 9. august åpner vi campus før den offisielle velkomstuken starter.

Dragefjellet skole, men trær i høstfarger rundt
Dragefjellet skole hvor første del av programmet finner sted
Foto/ill.:
Eivind Senneseth

Hovedinnhold

Hvem er introdagen for?

Kommer du rett fra videregående skole og er spent på hva som nå venter deg? Det å være student skiller seg fra å elev på videregående skole. Som ny student møter du på mye nytt. Mange føler seg spente og nervøse før studiestart på universitetet, og mange lurer gjerne på hva som venter dem.

Hvorfor er introdagen nyttig?

Vi arrangerer blant annet campusvandring, muligheten til å møte noen av våre studenter, og masse mer! Introdagen er en fin anledning til å bli litt kjent med universitetsområdet, og lære litt om hva det vil si å være student før velkomstuken starter 12.august. 

Vil du høre hva nåværende studenter skulle ønske de visste før de begynte å studere? Under introdagen til studentlivet får du muligheten til å stille spørsmål, og lære mer om hva det vil si å være student.

Program

Introdagen arrangeres fredag 9. august. Dagen starter på Jusbygget (Dragefjellet), før programmet videre etter campusvandringen fortsetter på Studentsenteret.  

Adresse Jusbygget (Dragefjellet): Magnus Lagabøtes plass 1 (Mazemap) / Google maps 

Lokasjon: Auditorium 1 (Mazemap)

Adresse Studentsenteret: Parkveien 1, studentsenteret (Mazemap) / Google maps

Lokasjon: Egget, studentsenteret (Mazemap)

Det er helt valgfritt å delta og du kan komme og gå som det passer deg. Du er velkommen til å ta med en venn eller et familiemedlem. Vi serverer også gratis kaffe/te og frukt og snacks i pausene. Programmet for hele dagen varer fra 10.00-14.45, og introdagen foregår på to forskjellige lokasjoner. Dagen starter på Jusbygget (Dragefjellet) kl. 10.00, før programmet fortsetter på Studentsenteret fra kl. 12.00 (etter campusvandringen). 

10.00-10.30: Velkommen på Jusbygget (Dragefjellet)

Prorektor for utdanning og digitalisering ved UiB Pinar Heggernes ønsker velkommen til introdagen til studentlivet. Vi serverer morgenkaffe/te, og presenterer programmet for dagen. 
Sted: Magnus Lagabøtes plass 1 (Mazemap) / Google maps / Auditorium 1 (Mazemap)

10.30-11.45: Campusvandring på Nygårdshøyden

Vet du nøyaktig hvor ditt studiested er? Bli med å finne det ut! Campusvandringen gir deg muligheten til å bli kjent med universitetsområdet. Vi starter ved Jusbygget (Dragefjellet), og tar i grupper runden rundt på campus for å besøke fakultetene som ligger i sentrum. Det vil være en til to guider per gruppe og vandringen varer i litt over en time. Husk å kle deg etter været. Vi avslutter vandringen på Studentsenteret, hvor programmet for introdagen fortsetter. 

12.00-13.00: Kaffepause og «snakk med en student!» på Studentsenteret

Vi serverer kaffe og snacks/lett mat utenfor auditorium Egget, og det er mulig å sitte seg ned og ta en pause etter campusvandring.  Samtidig kan du snakke med nåværende studenter som står klar til å slå av en prat om studentlivet på Universitetet i Bergen. Lurer du på hva en forelesning er? Eller hvor du kan låne bøker til studiene dine? Ingenting er dumt å spørre om! Det vil også være studieveiledere og studentombud tilstede i lunsjen som du kan snakke med. 
Sted: Parkveien 1, studentsenteret 

13.00-13.15: Introduksjon av tilbudene "Språkkafé" og "Studiestasjon"

Mangfoldskoordinator v/ UiB Nora Abdalla Mohammed gir en introduksjon til de ulike tilbudene som prosjektet "Mangfoldige UiB - ingen utenfor" har satt i gang sammen med samarbeidspartnere på UiB. 

Sted: Auditorium Egget, studentsenteret 

13.15-13.30:  “ABC for God psykisk Helse”

Å starte på studier er en spennende tid! Men det kan også oppleves overveldende når studenthverdagen stiller mange krav. I dette foredraget får du konkrete tips til hva du kan gjøre for å ta vare på din psykiske helse.  Foredraget holdes av Katrine Hole fra Sammen studentskipnad.
Sted: Auditorium Egget, studentsenteret 

13.30-14.00: Introduksjon til mentor- og fadderordningen, og introduksjon av Studentparlamentet

Kom innom for en rask gjennomgang av studentdrevne støtteordninger. På Universitetet i Bergen får alle en fadder og en mentor. Usikker på hva som er forskjellen på fadder og mentor? Ikke fortvil, her får du svarene! I tillegg kommer representanter fra Studentparlamentet. De forteller litt om Universitetet i Bergen sitt storting for studenter, og hvordan dette er relevant for deg som ny student.
Sted: Auditorium Egget, studentsenteret 

14.00-14.45: En åpen og morsom panelsamtale “Hva skulle du ønske at du visste som ny student?”

En gruppe studenter deler sine erfaringer og tanker om hva de skulle ønske de visste da de startet på Universitetet i Bergen. Vi snakker om det å takle overgangen fra videregående og frykten for å stryke på eksamen. Det blir også mulighet til å stille anonyme spørsmål til panelet. Introdagen er ferdig etter panelsamtalen. 
Sted: Auditorium Egget, studentsenteret