Hjem
Studentsider
Arrangement 10. - 11. august

Introdager til studentlivet

Introdager til studentlivet er et frivillig tilbud for deg som er helt ny student! 10. - 11. august åpner vi campus før den offisielle velkomstuken starter. Vi arrangerer blant annet campusvandring, demo-forelesning, muligheten til å møte noen av våre studenter, og masse mer! Introdager er en fin anledning til å bli litt kjent med Universitetsområdet, og lære litt om hva det vil si å være student.

Bildet viser bygningen som huser Studentsenteret på UiB.
Studentsenteret på UiB.
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Hvorfor er introdager nyttig?
Kommer du rett fra videregående skole og er spent på hva som nå venter deg? Det å være student skiller seg fra å elev på videregående skole. Som ny student møter du på mye nytt. Mange føler seg spente og nervøse før studiestart på Universitetet, og mange lurer gjerne på hva som venter dem.

Lurer du for eksempel på hvordan det er å gå på forelesning? Eller hvordan du best kan strukturere den nye hverdagen din? Vil du høre hva nåværende studenter skulle ønske hva de visste før de begynte å studere? Under introdager til studentlivet får du muligheten til å stille spørsmål, og lære mer om hva det vil si å være student.

Programmet under introdagene er helt valgfritt å delta på, du kan komme og gå som det passer deg. Vi anbefaler å ta turen innom! Du er velkommen til å ta med en venn eller et familiemedlem. Vi serverer også gratis kaffe og snacks i pausene, og det blir mulig å kjøpe en deilig studentlunsj i studentkaféen på Studentsenteret. Bla ned for program.

Program

Torsdag 10.august

Kl. 10:00-10:30 - Velkommen til introdager på Studentsenteret (norsk og engelsk)
Prorektor og Professor Pinar Heggernes ønsker velkommen til Introdager til studentlivet. Vi serverer morgenkaffe og presenterer dere for programmet for introdagene.
Sted: Egget, Studentsenteret (Mazemap)

Kl. 10:30-11:45 - Campusvandring (norsk og engelsk)
Campusvandringen gir deg muligheten til å bli kjent med campusområdet. Vet du nøyaktig hvor ditt studiested er? Bli med å finne det ut! Vi starter ved Studentsenteret og tar runden rundt campus for å besøker fakultetene som ligger i sentrum. Vi avslutter vandringen på Studentsenteret hvor det serveres kaffe og snacks før programmet fortsetter i forelesningssalen Egget!

Kl. 12:00-13:00 - Snacks og kaffe. Sjekk ut studentkaféen og «snakk med en student!» (norsk og engelsk)
Vi serverer kaffe og snakcs på Studentsenteret og studentkaféen er åpen for å kjøpe lunsj. Samtidig kan du som ny student snakke med nåværende studenter som står klar til å slå av en prat om studentlivet på Universitetet i Bergen. Lurer du på hva en forelesning er? Eller hvor du kan låne bøker til studiene dine? Ingenting er dumt å spørre om!
Sted: Studentsenteret (Mazemap)

Kl. 13:00-13:30 - Hjelp, ny student ved UiB, hva nå? (norsk)
Å begynne på høyere utdanning er en stor overgang, og det er helt vanlig å bruke litt tid på å finne sin plass. Kanskje du lurer på om du egentlig har valgt riktig utdanning, eller hva du kan jobbe med etterpå? Sammen Karriere vil snakke om hvorfor det ikke er så farlig å velge feil, og hvordan vi kan bidra til et godt studieliv.

Sammen Karriere tilbyr gratis karriereveiledning til studenter. Våre erfarne veiledere kan mye om overganger og valg, og snakker med flere tusen studenter hvert år. Vi er her for deg fra første til siste semester! Foredraget holdes av Idar Nestaas fra Sammen studentskipnad.
Sted: Egget, Studentsenteret (Mazemap)

Kl. 13:30-13:45 - “Tenk stort, start i det små" kort foredrag om tidsplanlegging (norsk)
Ny student og trenger tips til hvordan du kan strukturere studiehverdagen din? Tidsplanlegging er for mange studenter utfordrende. Her får du tipsene som setter deg i gang med gode vaner!

Foredragsholder: Berit Chr. Nestås, rådgiver Sammen Psykisk Helse. 
Sted: Egget, Studentsenteret (Mazemap)

Kl. 14:00-14:30 - Meeting the locals (engelsk)
Who are Norwegians and what is typically Norwegian? Join in on a humorous lecture giving you a guide to what characterizes our culture. Did you for example know that despite Bergen is the wettest place in Europe we are among the happiest in the world? The lecture is held by counsellors Berit Chr. Nestås & Marianne B. Hauge from Sammen, the Student welfare organization in Bergen.
Location: Egget, Studentsenteret/Student Center (Mazemap)

Fredag 11.august

Kl. 10:15-10:30 - “ABC for God psykisk Helse”(norsk)
Å starte på studier er en spennende tid! Men det kan også oppleves overveldende når studenthverdagen stiller mange krav. I dette foredraget får du konkrete tips til hva du kan gjøre for å ta vare på din psykiske helse.  Foredraget holdes av Katrine Hole fra Sammen studentskipnad.
Sted: Egget, Studentsenteret (Mazemap)

Kl. 10:30-10:45 - Stressmestring på 15 minutter (norsk)
Stress er ikke nødvendigvis så farlig! Det kommer an på hvordan vi tenker om det og hva vi gjør med det. Bli med på foredraget og lær verktøy og teknikker for å håndtere stresset bedre. Foredraget holdes av Tine Øverseth Blomfeldt fra Sammen studentskipnad.
Sted: Egget, Studentsenteret (Mazemap)

Kl. 10:45-11:15 - Kaffe og snacks – «Snakk med en student!» (norsk og engelsk)
Vi serverer kaffe og snacks på Studentsenteret. Samtidig kan du som ny student snakke med nåværende studenter som står klar til å slå av en prat. Lurer du på hva en forelesning er? Eller hvor du kan låne bøker til studiene dine? Ingenting er dumt å spørre om!
Sted: Studentsenteret (Mazemap)

Kl. 11:15-11:45Introduksjon til mentor- og fadderordningen, og introduksjon av Studentparlamentet (norsk)
Kom innom for en rask gjennomgang av studentdrevne støtteordninger. På Universitetet i Bergen får alle en fadder og en mentor. Usikker på hva som er forskjellen på fadder og mentor? Ikke fortvil, her får du svarene!

I tillegg kommer Tuva Brady Normanseth og Kaja Ingdal Hovdenak fra Studentparlamentet. De forteller litt om Universitetet i Bergen sitt storting for studenter, og hvordan dette er relevant for deg som ny student.

Sted: Egget, Studentsenteret (Mazemap)

Kl. 11.45-12:15 «Snakk med en student!» og sjekk ut studentkaféen (norsk og engelsk)
Studentkaféen er åpen for å kjøpe lunsj. Samtidig kan du som ny student snakke med nåværende studenter som står klar til å slå av en prat. Lurer du på hva en forelesning er? Eller hvor du kan låne bøker til studiene dine? Ingenting er dumt å spørre om!
Sted: Studentsenteret (Mazemap)

Kl. 12:15-13:00 - Demoforelesning - Kunstig intelligens – hvordan skille mellom vitenskap og fantasi? (norsk)
Spent på hvordan det er å gå på forelesning? 11.august kan du prøve ut hvordan det er å gå på forelesning.

Med inntoget av ChatGPT, Dall-E, AudioML og lignende verktøy som er lett tilgjengelige for alle, har interessen for kunstig intelligens økt generelt. Samtidig er det mange som er bekymret for hvilke utfordringer denne teknologien kan føre med seg. Forelesingen vil beskrive algoritmer og kunstig intelligens fra et vitenskapelig perspektiv og forsøke å gi en bakgrunnskunnskap som kan hjelpe studentene å skille det vitenskapelig fra det sensasjonelle.

Demoforelesningen holdes av Professor og Prorektor Pinar Heggernes
Sted: Egget, Studentsenteret (Mazemap)

Kl. 13:30-14:15 - En åpen og morsom panelsamtale “Hva skulle du ønske at du visste som ny student?” (norsk)
En gruppe studenter deler sine erfaringer og tanker om hva de skulle ønske de visste da de startet på Universitetet i Bergen. Vi snakker om det å takle overgangen fra videregående og frykten for å stryke på eksamen. Det blir også mulighet til å stille anonyme spørsmål til panelet.
Sted: Universitetsbiblioteket Humaniora, Haakon Sheteligs plass 7. (Mazemap)