Hjem
Studentsider
STUDENTBEVIS

Studentbevisapp

For å bevise at du er student ved UiB bruker du studentbevisappen. Dette er din semesterkvittering og studentbevis.

For å få studentrabatter må du laste ned studentbevisappen. Den er gyldig som studentbevis når du har semesterregistrert deg og når betalt semesteravgift er registrert hos UiB. Studentbevisappen har du i tillegg til studentkortet, som brukes blant annet for å komme inn i bygg og til å skrive ut.

Skaff deg studentbevisappen

1. Last ned studentbevisappen:


2. Logg på med å velge Universitetet i Bergen som institusjon, og bruke ditt vanlige UiB brukernavn og passord.
3. Appen er gyldig når du har fullført semesterregistreringen på StudentWeb og det er registrert på Studentweb at du har betalt semesteravgiften. Merk at det kan ta tre-fem dager fra du har betalt semesteravgiften til den blir registrert på StudentWeb.

Hvem godtar appen?

Alle som gir studentrabatt skal godta studentbevisappen. Dersom du skulle oppleve noen misforståelser rundt dette, kan du vise til denne siden eller be de ta kontakt med oss på semesteravgift@uib.no.

Ny UiB-student?

1. Fullfør semesterregistreringen på StudentWeb.
2. Opprett en brukerkonto på sebra.uib.no for å få brukernavn og passord.
3. Dagen etter at du har opprettet brukerkonto, kan du
      a) logge deg på studentbevisappen
      b) oppsøke Kortsenteret på Studentsenteret for å ta bilde og skaffe deg studentkort.

Om appen

Tilgjengelighet: Informasjonen blir lagret lokalt på telefonen din og du trenger ikke være online for å bruke den (med unntak av første gang).
Bilde: Appen viser bildet som ble tatt til studentkortet. Hvis appen ikke viser bilde, må annen gyldig legitimasjon med bilde vises ved kontroll for at appen skal være gyldig som studentbevis.
Språk: Studentbevisappen er tilgjengelig på engelsk og norsk og følger standardspråket på telefonen din.

Studenter som ikke har smarttelefon

Dersom du ikke har smarttelefon og derfor ikke har mulighet til å bruke studentbevisappen, kan du bestille en semesterkvittering på papir. Du logger på Studentweb og fra menyen oppe til venstre velger du Bestillinger og så Semesterkvittering. Husk å sjekke at semesteradressen er oppdatert først.

Ofte stilte spørsmål 

Hvordan logger jeg på appen?

Du velger UiB som institusjon og logger på med det samme brukernavnet (uten "@student.uib.no") og passordet (FEIDE) som du bruker på andre UiB-systemer.

Hvordan blir appen gyldig?

Du må betale semesteravgiften og fullføre semesterregistreringen på StudentWeb for at studentbevisappen blir gyldig.

Dersom du er hospitant ved UiB har du som regel ikke betalt semesteravgift gjennom UiB og skal derfor heller ikke ha gyldig studentbevisapp ved UiB. Dette skal du få fra det lærestedet du betalte til.

Trenger jeg fortsatt studentkort?

Ja. Ved UiB brukes studentkortet til adgang til bygninger og utlån av bøker ved bibliotekene, til utskrift og kopiering og som adgangskort til Sammens treningssentre. Unntak: Hvis du er student på en av våre etter- og videreutdanninger er det ikke sikkert at du trenger studentkort.

Hvordan bruker jeg appen for å bevise at jeg har rett på studentrabbatt?

Ved kontroll/forespørsel viser du frem studentbevisappen på telefonen din. Studentbevisappen skal vise at du er aktiv student ved institusjonen. Hvis ikke studentbevisappen viser bilde av deg må du legitimere deg med annen legitimasjon med bilde i tillegg. 

Hvorfor kommer det ikke bilde av meg på appen?

Når du har vært på Kortsenteret og tatt bilde til studentkortet, skal bildet etter kort tid også vises i Studentbevisappen. Dersom bildet ikke kommer opp, kan du prøve å oppdatere appen i App Store/Google Play/Windows Store.

Appen er fortsatt gyldig som studentbevis uten bilde, men da du må i tillegg vise bildelegitimasjon.

Jeg får feilmelding. Hva kan jeg gjøre?

Dersom du har problemer med pålogging til Studentbevis-appen, kan du prøve følgende:

  • Avinstallere appen og laste den ned igjen.
  • Logg deg på en annen mobil. Dersom dette går fint, bør du kontakte din mobilleverandør.
  • Logg deg på innsyn.feide.no med ditt vanlige UiB brukernavn og passord. Dersom dette ikke går kan det være at du må endre noen tegn i passordet ditt (unngå for eksempel æ, ø eller å). Dette gjør du på sebra.uib.no.

Du kan også kontakte oss på studentbevis@uib.no. Forklar kort hva problemet gjelder og hvordan du har gått frem for å løse det.

Trenger jeg å vise studentbevis når jeg skal ha eksamen?

Nei, på eksamen må du ha med studentkortet eller annen gyldig legitimasjon. Du må også hente ut kandidatnummeret ditt fra Studentweb.

Hva slags informasjon henter appen om meg?

Appen henter følgende informasjon: navn, bilde, fødselsdato, studentnummer, institusjon og om du er gyldig student (at du har betalt semesteravgift og semesterregistrert deg for inneværende semester).

Informasjonen blir kun lagret på telefonen i appen.

Hvor lenge er studentbeviset gyldig?

Studentbevisappen er gyldig til 31. januar for høstsemesteret og 31. august for vårsemesteret.