Hjem
Det samfunnsvitenskapelige fakultet
Aktuelt

Forskningsdagene 2010

Forskningsdagene 2010 går av stabelen 24 september til 3 oktober. Den nasjonale åpningen foretas i år i Bergen.

Tora Aasland, minister for forskning og høyere utdanning, foretar den offisielle åpningen av Forskningsdagene 2010. Arrangementet finner sted på Festplassen kl 12-13 fredag 24 september.

Under åpningen deles Forskningsrådets pris for fremragende forskningsformidling ut. Unge forskerspirer fra Bergen presenterer egen forskning, professor Alexander Cappelen (NHH) ser med skråblikk på forskningens verktøy og det blir en forsmak på kveldens store premiére: Forskningsdagenes og Norges første Forsker Grand Prix.

Forskningsdagene i Bergen 2010 inneholder en rekke arrangementer. Årets høydepunkter og bidragen fra UiBs egne forskere kan en lese mer om på Formidlingsavdelingens nettside

Kunnskapsfest med 24 foredrag og 30 forskningsstasjoner

Lørdag 25 september er den store kunnskapsfesten på Festplassen. Blant foredragsholderne er professor Gunnar Grendstad ved Institutt for sammenliknende politikk. Han stiller spørsmålet om dommerne i Høyesterett er politikere i kapper når de utøver sin samfunnsmakt? Seniorforsker Jill Loga, Rokkansenteret, holder foredrag om inkludering i flerkulturelle samfunn.

Blant høvdinger og byråkrater

29 og 30 september kan en delta på to forskersalonger. Dette er et samarbeid med CMI og Ressurssenter for internasjonal utvikling. Under tittelen Blant høvdinger og byråkrater diskuterer Aslak Jangaard Orre, CMI og Bjørn Enge Bertelsen, Institutt for sosialantropologi, erfaringer fra feltarbeid i Mosambik. Torsdag 30 september er det diskusjon om forsking i konfliktområder. Deltakere er Arne Strand, som er assisterende direktør ved CMI, og en gjest.