Hjem
Karriereveier for samfunnsvitere

Stipendiat ved Institutt for Økonomi

Anne-Lise Breivik fullførte sin mastergrad i samfunnsøkonomi i 2014. I dag jobber hun ved institutt for økonomi som doktorgradsstipendiat og har en veldig variert hverdag.

Hovedinnhold

Noe av det beste med studietiden er at det er kort vei til foreleserne dersom man lurer på noe, og dørene deres er alltid åpne.

Kan du fortelle litt om arbeidet ditt? Hva er de konkrete arbeidsoppgavene dine?
Jobben min består av veldig mye forskjellig, men jeg bruker mesteparten av tiden min på å analysere data, og skrive forskningsartikler. I tillegg underviser jeg litt på bachelornivå, samt retter innleveringer og veileder bacheloroppgaver. Av og til drar jeg på konferanser og treffer mange spennende folk som jeg diskuterer min og andres forskning med.

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?
Det er det beste med jobben min er at arbeidsdagen er veldig fri og varierende, og man kan velge selv hva man vil fylle den med i stor grad. Det mest utfordrende er at man stadig støter på nye utfordringer som man må mestre som de kommer.
En annen ting som er veldig bra med jobben min er at jeg møter nye folk hele tiden, fra både Norge og utlandet. I tillegg får man muligheten til å reise på utveksling til ledende institusjoner i utlandet.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?
Som stipendiat buker jeg utdanningen min hver dag i denne jobben. Jeg analyserer ulike problemstillinger ved hjelp av metoder som jeg har lært både på bachelor og master.

 

Hva var det som gjorde at du valgte økonomi ved UiB?
Jeg valgte å studere samfunnsøkonomi på UiB først og fremst fordi jeg var veldig samfunnsengasjert, og synes samfunnsøkonomi gir en god verktøykasse for å studere samfunnsspørsmål. Grunnen til at jeg valgte UiB var fordi de har et veldig godt studie og et stort fokus på samfunnsfagene.

Hva tenker du på som det beste ved studietiden ved UiB?
Det beste med studietiden var nok å bli kjent med så mange nye folk. Som masterstudent ved Institutt for økonomi får man fast leseplass på instituttet med lunsjrom og hele pakka. Det skaper et utrolig godt samhold blant studentene. Det er også kort vei til foreleserne dersom man lurer på noe, og dørene deres er alltid åpne.

 

Bergen, 14. oktober 2016

Publisert av: Evelyn Myrå Holmøy