Hjem
Karriereveier for samfunnsvitere

JavaScript Developer i Highsoft

Det var litt tilfeldig at Lars Cabrera begynte på Informasjonsvitenskap, men etter at han tok et webdesign-emne som del av en annen grad, fikk han øynene opp for utvikling av digitale produkter. Nå jobber han med å utvikle nye datavisualiseringsverktøy samt med å vedlikeholde og utvikle nettsteder.

Hovedinnhold

Denne blir kanskje litt klisjé, men evnen til å lære nye ting er nok det jeg har mest bruk for. Spesielt dette med å både vite og innrømme hva man ikke vet, og sette seg inn i det.

Hva har du studert ved Universitetet i Bergen?

Jeg har en bachelorgrad i Språk og Informasjon fra HF, og en bachelorgrad og mastergrad i Informasjonsvitenskap ved SV.

 

Hva jobber du med nå?

Jeg jobber hos en bedrift som heter Highsoft, som er mest kjent for datavisualiseringsvertktøyet Highcharts. De holder til i Vik i Sogn, men jeg jobber stort sett fra kontoret mitt på Nøstet i Bergen. Hos Highsoft jobber jeg blant annet med å utvikle et nytt produkt basert på Highcharts, vedlikeholde og videreutvikle en del av nettstedene våre, og være i kontakt med brukere om alt fra "My First Highcharts" til avansert bruk og nye idéer. Jeg jobber både front-end og back-end, og programmerings- og skriptspråkene jeg er innom på daglig basis er JavaScript, Java, PHP, HTML og CSS.


Hvordan får du bruk for kompetansen din fra UiB i jobben din?

Denne blir kanskje litt klisjé, men evnen til å lære nye ting er nok det jeg har mest bruk for. Spesielt dette med å både vite og innrømme hva man ikke vet, og sette seg inn i det. Ved siden av dette, er det de mange utviklingsprosjektene jeg har vært involvert i, og ferdigheter i programmering og utviklingsprosesser.


Hvorfor valgte du å studere informasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen?

Litt tilfeldig, men jeg tok DIKULT105: Webdesign i 5. semester på bachelorgraden i Språk og Informasjon. Der møtte jeg mange venner, og sammen fant vi ut at utvikling av digitale produkter var veldig gøy. Så etter bacheloren var ferdig heiv jeg meg på Infovit, og det er jeg veldig glad for at jeg gjorde.


Hva skrev du masteroppgave om?

Jeg skrev om noe så sært som automatisk gjenkjenning av brudd på regler for programkodekvalitet. Det høres nok litt spesielt ut for mange, men jeg har alltid vært opptatt av både grammatikk-delen av programmering, og det å automatisere ellers tunge prosesser. Jeg brukte ca. et halvår på å utvikle et program som gjør akkurat det, og sammenlignet resultatene mine med et forskerteam i Tyskland.


Hva var det beste ved studietiden din ved informasjonsvitenskap?

Det er mye å velge mellom, men jeg må trekke ut vennskapet mellom medstudenter, interessante emner (spesielt på masterprogrammet), og de mange prosjektene vi har hatt, hvor vi bygger produkter alene eller i gruppe, og presenterer resultatet.

 

 

 

Bergen, 25. oktober 2016

Publisert av: Evelyn Myrå Holmøy