Senter for vitenskapsteori
Morgenbladet kåring

Jan Reinert Karlsen i finalen

Førsteamanuensis Jan Reinert Karlsen fra Senter for vitenskapsteori er blant de 39 nominerte i finalen av Morgenbladets kåring "Fantastiske formidlere"

Avissitat

Hovedinnhold

Hele 383 forslag kom inn til kåringen og 33 000 stemmerr er avlagt på nett. Morgenbladets arbeidsgruppe har nå gått gjennom nominasjonene og oversendt en liste med 39 nominerte til juryen som skal velge en endelige topp 10 - listen.

Målet med kåringen har vært å få en diskusjon om undervisningens rolle og status.Ett av kriteriumenene for arbeidsgruppen har vært semfunnsrelevans, at underviserne har et blikk for verden utenfor undervisningsrommet. Med attesten " Har du sett Dead Poets Society?" Det var en sånn type stemning han skapte" har Karlsen oppnådd akkurat dette, at studentene har engasjert seg ut over pensum og skapt engasjement. Sitatet henviser til den kjente filmen av Peter Weir der den mannelige hovedrollen, professor Keating, gjør et uutslettelig inntrykk på sine elever og oppmunterer de til å ta kontroll over sitt eget liv for å utnytte sitt potensial. Det handler om å kunne tenke utenfor boksen med de akademiske verktøyene et universitet kan tilby i denne prosessen.

Som ansvarlig for dannelsesemenene ved UiB er det akkurat dette Karlsen forsøker å gjøre ved å bygge et universitetsfellesskap på tvers av etablerte faglige skillelinjer og akademiske kulturer.

Følg linkene under for å lese mer om Dannelsesemnene og kåringen i Morgenbladet