Hjem

Ta ordet!

Ta Ordet! Finale 2018

Se finalen her!

Klikk på lenken til venstre for å gjenoppleve Ta ordet!-finalen 2017.

Fredag 26. oktober 2018 avholdes finalen i den tredje utgaven av Ta ordet! i Universitetsaulaen i Bergen. En rekke skoler fra flere deler av landet er påmeldt til årets utgave, og skal delta på lærerworkshops i ulike byer før skolene holder interne konkurranser. Videre sendes vinnerne fra de ulike skolene til delfinaler, før det velges seks finalister som får holde sin tale i Universitetsaulaen 26. oktober - hvor vinneren stikker av med 10.000 kroner. 

 

Tirsdag 31. oktober 2017 avholdt Ta ordet! en vellykket finale i Universitetsaulaen i Bergen. Seks finalister talte om ensomhet, funksjonshemning og selektiv abort, hverdagsrasisme, organdonasjon, feminisme og flyktningkrisen. I tillegg var det konsert med Elida Høgalmen og 9 grader nord samt foredrag med Arne Møller fra SpeakLab. 

Vinneren av Ta ordet! 2017 var Aleksandra Olsen fra Ålesund videregående skole. Aleksandra talte hennes søster, som har en nyresykdom. Ved å bli organdonar redder du ikke bare ett, men syv liv. Husk å bli organdonor, du også! Aleksandras tale kan du se her

Årets tema var "verdier"

Tid: Tirsdag 31. oktober kl. 17.00-19.00
Sted: Universitetsaulaen, Muséplass 3, Bergen

Årets finalister var:

Maria Aarre Hånes
Amalie Skram videregående skole
"Vi må åpne vårt land"

Daniel Bilsback
Knarvik videregående skole
"Ensomhet"

Amalea Salvail
St. Olav videregående skole
"Hvem er du?"

Ibrar Ahmad
Sandnes videregående skole
"En seks år gammel gutt"

Kristin Romfo
Sunndal videregående skole
"Hvor mye er et menenske verdt?"

Aleksandra Olsen
Ålesund videregående skole
"7"

Se for deg at du har muligheten til å redde syv liv. Syv organ kan redde syv liv. Syv mennesker med venner, familie og kollegaer. Aleksandras søster har en nyresykdom og en dag vil hun trenge en nyretransplantasjon. Hvis søsteren hennes ikke får et nytt organ, kommer hun til å dø. Likevel må hun vente på å bli enda sykere før hun får den hjelpen hun trenger. Men det trenger ikke å være sånn. Om flere si ja til å være organdoner kan enda flere liv reddes, og mennesker få hjelp tidligere.