Hjem
UiB Tjenesteutvikling
Nyhet

Snart åpning av Smauet kafé

Avdelingsleder Odd Magnus Solbue ser frem til å tilby ansatte i Nygårdsgaten 5 både bærekraftig, plantebasert og varm mat på nye Smauet kafé.

Neste
Bilde av kokken på kjøkkenet
– Åpningsdagen kommer fort, og det er fortsatt mye som skal på plass. Samtidig er dette veldig spennende, og gir masse energi, forteller avdelingsleder Odd Magnus Solbue på sitt nye kjøkken.
Foto/ill.:
Frøy Katrine Myrhol/UiB
1/4
Bilde av kafeen
Interiøret er moderne og lyst i nye Smauet kafé, som ligger i 2. etasje.
Foto/ill.:
Eivind Senneset/UiB
2/4
bilder av kafeen
Foto/ill.:
Eivind Senneset/UiB
3/4
Lounge ved kjøkkenet
Du kan sitte i en koselig lounge rett ved siden av kafeen og gasspeisen.
Foto/ill.:
Eivind Senneset/UiB
4/4
Tilbake

Hovedinnhold

Solbue har blant annet vært kjøkkensjef på Bølgen og Moi i ni år, og har jobbet i Sammen i åtte år. Han kommer fra stillingen som kaféleder på Geofysisk institutt, som er kjent for sin gode mat på UiB.

Dørene i Smauet kafé åpner allerede tirsdag 5. september, når de første ansatte flytter inn i Nygårdsgaten 5.

– Åpningsdagen kommer fort, og det er fortsatt mye som skal på plass. Samtidig er dette veldig spennende, og gir masse energi, forteller Solbue.

Null matsvinn

Smauet kafé kommer til å ha et stort fokus på grønn mat og bærekraft. De vil tilby mye plantebasert og sunn mat, som grønnsaker og belgfrukter, som linser, bønner og kikerter.

– Samtidig skal vi også servere både kjøtt og fisk, og vil jobbe mot null matsvinn. Å kaste mat gjør vondt i sjelen, så målet er å «redde mat» hver eneste dag, sier han.

Å kaste mat gjør vondt i sjelen, så målet er å «redde mat» hver eneste dag

Ansatte kan blant annet kjøpe påsmurte sandwicher, supper, varmlunsj og en svært rikholdig salatbuffet.

– Vi henter inspirasjonen fra hele verden, maten skal smake mye! På Geofysisk institutt var kundene fra mange ulike nasjonaliteter. De kommer fra andre kulturer der det er vanlig å spise mye varmmat til lunsj, og gjerne vegetarisk.

Varm lunsj hver dag

Matpakke er et særnorsk fenomen, som ikke er så utbredt andre steder i verden.

–Jeg kommer til å ta med mye av det jeg innførte der, så også på Smauet kafé blir det mulig å kjøpe varm lunsj hver dag. Samtidig må vi tilpasse oss det kundene ønsker, sier han.   

Alle Sammen-kafeene har et plukk- og miks konsept, hvor kundene kan komponere lunsjen sin selv ved å plukke det de ønsker fra buffeen for salat og varm mat. Prisen er basert på vekt, og slik vil det også være på Smauet kafé.

Innfører selvbetjent betaling

Kafeen starter med kun selvbetjening løsning. Etter at du har forsynt deg i serveringsområdet, går du til kassene utenfor kjøkkenet for å betale på maskinene.

– Løsningen er derfor veldig tillitsbasert, men det vil være ansatte ute ved kassene for å assistere å hjelpe kundene. Det vil i tillegg være informasjonsvideoer ved siden av kassene. Det er noe høyere svinn ved selvbetjente kasser, så vi kommer også til å utføre rutinekontroller, sier Solbue.

Har mange ideer

Solbue starter ikke bare med et helt nytt kjøkken i et nytt bygg, også de ansatte er helt nye.

– Det blir gøy å starte med helt nye ansatte, da starter vi med et rent lerret, som vi skal fylle med farger og sjel. Vi har jobbet hardt i ansettelsesprosessen, og jeg synes vi har funnet en fin miks av personer, som kan komplimentere hverandre.

Jeg har mange ideer, og gleder meg til vi kommer i gang

Målet i Nygårdsgaten 5 er også at kafeen skal bli et samlingspunkt i bygget, noe Solbue synes er spennende.

– Jeg har mange ideer, og gleder meg til vi kommer i gang!