Universitetsbiblioteket
Grieg Research Guide

Grieg Research Guide - formidling av fagfellevurdert forskning

Prosjektet Grieg Research Guide skal resultere i en nettbasert guide inneholdende en kommentert bibliografi over litteratur om Grieg og en verkfortegnelse over Griegs verk med semantiske relasjoner mellom referanser personer og verk.

Prosjektet er forsker-initiert som et resultat av et behov for å samle ressurser om Edvard Grieg på et synlig sted og gjøre forskningen tilgjengelig for musikere, musikkforskere og allmenheten. Prosjektet er et tver-institusjonelt samarbeide mellom Universitetsbiblioteket i Bergen, Senter for Griegforskning og Bergen offentlige bibliotek.

Har du spørsmål, kontakt gjerne prosjektleder Kirstine Folmann

Prosjektgruppen består av: Arnulf Mattes (Senter for Griegforskning), Arvid Vollsnes (Senter for Griegforskning), Sverre Helge Bolstad (Bergen offentlige bibliotek), Tarje Lavik (Universitetsbiblioteket i Bergen) & Kirstine Folmann (Universitetsbiblioteket i Bergen).

Grieg Resource Guide blir et fundament for en senere portal, som vil bygges ut trinnvis, inneholdende digitaliserte, primære kilder, revidert Grieg Gesamtausgabe, bibliografi, verkfortegnelse og sekundær litteratur formidlet i en forskningsbasert kontekst.Et viktig mål for for Grieg Resource Guide er, at guiden representerer en begynnelse på en forskningshistorie rundt Grieg.