Universitetsbiblioteket

OPEN ACCESS

Universitetsbiblioteket «åpner opp» i Armenia

Armenere besøkte denne uken Universitetsbiblioteket i Bergen for å lære mer om Open Access

Prosjektleder Ane Landøy vertskap for en studietur fra Jerevan,
Foto:
UB

Universitetsbiblioteket arbeider hardt med å fremme åpen tilgang til vitenskap (Open Access).  Denne uken er UB ved prosjektleder Ane Landøy vertskap for en studietur fra Jerevan, i prosjektet "Developing a sustainable platform for open access publishing in Armenia", der UB er partner. Prosjektet varer 2018-2019, og tar sikte på å støtte våre armenske kolleger i utviklingen av armenske vitenarkiver. Universitetet i Bergen har BORA (Bergen Open Research Archive), som  blir brukt som eksempel.

Studieturen inneholder også besøk hos biblioteket til Høgskolen på Vestlandet, campus Bergen, og Norges Handelshøyskole, for å også ta del i deres erfaringer.