Universitetsbiblioteket
Akademisk lunsj

Akademisk lunsj: Er insektene truet?

Saken oppdateres snart. I den senere tid har flere rapporter vist nedgang i mengde og diversitet av insekter. Hva innebærer dette? Og hva kan vi selv gjøre for å ta vare på insektene?

Akademisk lunsj om insekter
Foto/ill.:
Ukjent

Insektene er avgjørende for livet på jorda slik vi kjenner det, og de har viktige funksjoner som for eksempel pollinatorer og nedbrytere av organisk materiale. Flere rapporter verden over viser fall i bestanden av verdens insekter.

Forsker Bjørn Arild Hatteland kommer til biblioteket for å fortelle oss om status, konsekvenser og hva vi selv kan gjøre for endre denne utviklingen.Bjørn Arild Hatteland er forsker på NIBIO (Norsk Institutt for Bioøkonomi) og førsteamanuensis II ved Institutt for biovitenskap (BIO) ved Universitet i Bergen.

Akademisk lunsj arrangeres i samarbeid med Universitetsbiblioteket, Bergen offentlige bibliotek, Høgskulen på Vestlandet og Norges Handelshøyskole.