Universitetsbiblioteket
Kurs fra Bibliotek for medisin

Kurs i EndNote 20 den 24. mars 2021 (Zoom)

Gratis kurs for ansatte og studenter ved Det medisinske fakultet og Helse Bergen.

Referansehåndteringsverktøy som EndNote har i all hovedsak tre typer funksjonalitet:
- samle referanser og artikler i en database
- redigere/ordne referanser etter ulike behov
- sette siteringer og referanser inn i et tekstbehandlingsprogram

Det blir gjennomgått hvordan EndNote virker med Word, og hvordan man importerer referanser til EndNote. I alle eksemplene tar vi utgangspunkt i medisinske og helsefaglige databaser og problemstillinger. Demonstrasjon og øvelse på PC.Det er ingen forkunnskap til programvaren nødvendig.

I kurset bruker vi EndNote 20, en desktopversjon av EndNote. Du bør ha EndNote installert på din egen maskin før kurset for å kunne bruke det aktivt i løpet av kurset.

Er du ansatt eller student ved UiB, last ned EndNote 20 her. Følg installasjonsveiledningen for Windows og Mac for å sikre at alt fungerer som det skal. Ansatte ved Helse Bergen må installere programvaren ved bruk av sine egne IKT-tjenester.

Kursspråket er norsk. Maksimum 30 deltakere, minimum 5. Zoom-lenken til kurset vil bli sendt ut noen dager i forkant.

Ønsker du å delta på kurset, vennligst bruk påmeldingsskjemaet til høyre.

For spørsmål om kurset, ta kontakt med Elisabeth Ebner.