Universitetsbiblioteket

Akademisk lunsj: Hvordan leve med droner?

Droner er i ferd med å bli milliardindustri i Norge; om få år kan små og store droner være en integrert del av vår nye hverdag.

Foto av Gynnild
Foto/ill.:
Foto: Privat

Droner kan frakte varer, overvåke trafikken og tilby taxitjenester. Kameradroner har revolusjonert nyhetsdekningen fra luften, og nå satser også politiet på fjernstyrt teknologi. Men hva skjer med personvern og enkeltmennesker midt oppi alt dette? Hva gjør vi når en ukjent drone plutselig dukker opp på badestranden?

Professor Astrid Gynnild vil gi et innblikk i den siste utviklingen på dronefeltet, og hvilke utfordringer sivile droner vi stille oss overfor fremover.

Gynnild er professor i medievitenskap ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Hun leder forskningsprosjektet ViSmedia, www.vismedia.org der de undersøker hvordan droner og andre visuelle overvåkningsteknologier endrer mediene og samfunnet vårt.

Akademisk lunsj er et samarbeid mellom Universitetsbiblioteket, Bergen offentlige bibliotek, HVL og NHH.