Hjem
Universitetsbiblioteket
Nyhet

Universitetsbiblioteket tester ut Keenious

Keenious er et eksempel på en ny type akademisk søkeverktøy som benytter teknologi basert på kunstig intelligens til å finne forskningsartikler. Universitetsbiblioteket ønsker å teste ut om dette er et nyttig supplement til tradisjonelle søkeverktøy. Studenter og ansatte ved UiB vil derfor vårsemesteret 2024 ha tilgang til Keenious Plus. Denne tilgangen gir flere funksjoner enn gratisversjonen.

Bilde av logo for Keenious
Foto/ill.:
Keenious.com

Hovedinnhold

Hva er Keenious?

Keenious er et søkeverktøy som hjelper deg med å finne potensielt relevante forskningsartikler ved å analysere tekst som legges inn i verktøyet. Det kan være din egen tekst eller pdf/artikler som lastes opp. Keenious analyserer teksten din ved hjelp av kunstig intelligens og presenterer søkeresultater basert på sentrale ord og begreper i den analyserte teksten.   

Hvordan komme i gang med Keenious?

  • Registrer en Keenious-konto på Keenious hjemmeside. Du må oppgi din UiB e-postadresse ved registrering for å få tilgang til all funskjonalitet. 
  • Legg til Keenious-applikasjonen i Google Docs eller Microsoft Word.
  • Du kan også bruke Keenious direkte i nettleseren din. Logg inn med din personlige konto på Keenious' nettside og enten lim inn teksten du ønsker å analysere eller last opp en PDF.

Hvordan bruke Keenious med referansehåndteringsverktøy?

Vi har laget en beskrivelse av hvordan du overfører referanser fra Keenious direkte inn i et EndNote-bibliotek.

Hva med datasikkerheten?

Det er inngått en databehandleravtale i tråd med UiBs reglement for IKT-anskaffelser. Den sørger for at eventuelle personopplysninger er sikret mot uautorisert tilgang, endring, sletting, tap eller skade.  

Du finner ellers mye informasjon og svar på vanlige spørsmål på Keenious hjemmeside.
Dersom du har problemer med tilgang eller andre spørsmål kan du ta kontakt på UBs chattetjeneste eller legge det inn som en sak i UiBHjelp.