Universitetsbiblioteket

Kurs på Bibliotek for medisin

Kurs i EndNote X8 den 19. september 2018 på Bibliotek for medisin

Biblioteket tilbyr gratis kurs for ansatte og studenter ved Det medisinske fakultet og Helse Bergen

Referansehåndteringsverktøy som EndNote har i all hovedsak tre typer funksjonalitet:
- samle referanser og artikler i en database
- redigere/ordne referanser etter ulike behov
- sette siteringer og referanser inn i et tekstbehandlingsprogram

Det blir gjennomgått hvordan EndNote virker med Word, og hvordan man importerer referanser til EndNote. I alle eksemplene tar vi utgangspunkt i medisinske og helsefaglige databaser og problemstillinger. Demonstrasjon og øvelse på PC.
Det er ingen forkunnskap til programvaren nødvendig.

Kursspråket er norsk. Maksimum 24 deltakere, minimum 7.

I kurset bruker vi EndNote X8, en desktop-versjon som er installert på kursmaskinen. Du må gjerne benytte din egen maskin, men det forutsetter at programvaren allerede er installert på maskinen før kurset.
Programmet finnes også i en online-utgave (EndNote Online), som du kan finne lenke til på bibliotekets webside, men det er ikke tema for dette kurset.

Ønsker du å delta på kurset, vennligst bruk påmeldingsskjemaet til høyre.
Påmeldingsfrist er 14. september.

For spørsmål om kurset, ta kontakt med Elisabeth Ebner.