Universitetsbiblioteket
Kurs fra Bibliotek for medisin

Kurs i EndNote X9 den 27. januar 2021 (Zoom)

Gratis kurs for ansatte og studenter ved Det medisinske fakultet og Helse Bergen

Hovedinnhold

Referansehåndteringsverktøy som EndNote har i all hovedsak tre typer funksjonalitet:
- samle referanser og artikler i en database
- redigere/ordne referanser etter ulike behov
- sette siteringer og referanser inn i et tekstbehandlingsprogram

Det blir gjennomgått hvordan EndNote virker med Word, og hvordan man importerer referanser til EndNote. I alle eksemplene tar vi utgangspunkt i medisinske og helsefaglige databaser og problemstillinger. Demonstrasjon og øvelse på PC.
Det er ingen forkunnskap til programvaren nødvendig.

I kurset bruker vi EndNote X9, en desktop-versjon av EndNote. Du bør ha EndNote installert på din egen maskin før kurset for å kunne bruke det aktivt i løpet av kurset.

Last ned EndNote X9 her. Følg installasjonsveiledningen for Windows og Mac for å sikre at alt fungerer som det skal.

Kursspråket er norsk. Maksimum 30 deltakere, minimum 5. Zoom-lenken til kurset vil bli sendt ut noen dager i forkant.

Ønsker du å delta på kurset, vennligst bruk påmeldingsskjemaet til høyre.

For spørsmål om kurset, ta kontakt med Elisabeth Ebner.