Hjem
Universitetsbiblioteket
Nyhet

Universitetsbiblioteket lanserer Oria

Nå får du en helt ny søkeopplevelse på Universitetsbibliotekets nettsider. Fra midten av januar har vi lagt om til søkesystemet Oria, en stor hendelse for Universitetsbibliotek og for resten av universitetet

Biblioteksdirektør Ane Landøy og Avdelingsleder Paul Simon Svanberg forklarer Oria til studenter.
Universitetsbibliotekstes direktør Ane Landøy og Avdelingsleder Paul Simon Svanberg, møtte mange som var nysgjerrige på det nye søkesystemet Oria da de deltok på standen på studentsenteret

Hovedinnhold

Det er langt fra hver dag at Universitetsbiblioteket skifter søkesystem. Bibsys Ask  kom i drift helt  tilbake på nittitallet, og det nye søkesystemet Oria  gir en helt ny og forbedret brukeropplevelse.

-  UB har byttet til Oria for å gi ansatte og studenter en bedre inngang til alle de ressursene som UB har tilgjengelig, enten de er kjøpt eller egenutviklet, trykt eller elektronisk, sier en entusiastisk bibliotekdirektør Ane Landøy

 

Oria, Alt i ett søk

Oria gir flere klare fordeler i forhold til det gamle systemet.

- Fordelen er at man kan søke i alle typer ressurser gjennom et søkevindu. Brukere vil merke forskjellen ved at du finner materiell av ulikt slag om samme emne. Det betyr flere treff og mer relevant materiell i samme søk, fortsetter Landøy

 

En annen fordel er at en nå kan blingse litt på rettskrivningen og likevel få relevante treff, slik man er vant med fra for eksempel Google. Universitetsbiblioteket er ute på alle fakultet og  studentsentre med sin stand for å promotere Oria og andre av bibliotekets tjenester.

 

-  Det har vært enormt stor respons fra både ansatte og studenter på våre stands rundt om på universitetet. Jeg tror det er veldig nyttig at Universitetsbiblioteket av og til  kommer seg ut og opplyser om våre mange tjenester,  også til de som ikke nødvendigvis oppsøker oss på biblioteket hver dag, sier avdelingsleder Paul Simon Svanberg.

 

Chat med UB

En  tjeneste som Universitetsbiblioteket informerer om på sin stand, er at det er mulig å få svar på det du måtte lure på via  chattetjeneste  hver dag mellom klokken 10 og 15.

- Vi er det første Universitetsbiblioteket i Norge som har innført Chat fra vår hjemmeside som kommunikasjonsform. Til nå har nok dette vært en litt for godt bevart hemmelighet så det er flott å kunne komme seg ut og fortelle om, sier Svanberg.

Selv om det  ikke er slik at Bisbsys Ask vil forsvinne med en gang nå som Oria er innført er det  viktig å merke seg at det gamle systemet ikke blir vedlikeholdt lengre.

- Har du som bruker spørsmål om hvordan du bruker Oria, så må du ikke nøle med å ta kontakt. Alle våre ansatte står klare til å hjelpe deg, avslutter biblioteksdirektør Landøy.