Hjem
Universitetsbiblioteket
Nyhet

Bilder fra universitetsbiblioteket stilles ut i Stockholmsskjærgården.

30 verk av den verdenskjente Norgesfotografen Knud Knudsen er lånt ut fra Billedsamlingen ved Universitetsbiblioteket til en større utstilling i Stockholm.

Bilde av vei bygging i Norsk fjord fra universitsbiblioteket sin bildesamling.

Hovedinnhold

I dag åpner utstillingen Land Meets Water ved kunsthallen Artipelag i Stockholms skjærgård. Kjente fotografer som Ansel Adams, Andreas Gursky og Olafur Eliasson er inkludert i denne survey utstillingen av europeisk og amerikansk landskapsfotografi. Her vises også hele 30 verk av den verdenskjente Norgesfotografen Knud Knudsen (1832-1915). Knudsen hadde fotostudio i Bergen og reiste fra tidlig i 1860-årene Norge rundt med kamera. Langt på vei skapte han det fotografiske Norge, med bilder av fjord, fjell og populære turistmål. Knudsens samling på rundt 10 000 glassplatenegativ og et stort antall originale albuminkopier ved Universitetsbibliotekets Billedsamling var den første fotografiske samlingen til å bli tatt opp på Norges dokumentarvliste.

 

Land Meets Water er kuratert av Peter Galassi, tidligere Chief Curator of Photography ved MOMA i New York, og vises til 27.september.