Hjem
Universitetsbiblioteket

Tilgang for ansatte ved Helse Bergen

Tilgang til fulltekstartikler og databaser for ansatte ved HUS/Helse Bergen

Tilgang til fulltekst og databaser

Ansatte ved Haukeland Universitetssjukehus og andre institusjoner tilknyttet Helse Bergen har samme tilgang til databaser og tidsskrifter som ansatte ved UiB. Det gjelder fra maskiner på sykehusnettet; på kontoret eller via hjemmekontorløsning.

Bestilling av artikkelkopier

Hvis vi ikke har tilgang til fulltekst er det mulig å bestille artikkelkopi fra biblioteket vha. biblioteksystemet Oria.

For å bestille artikler eller bøker må du være registrert som bibliotekbruker. Kom innom Bibliotek for medisin for å få brukerkonto og lånekort.

Søker du i en fagdatabase, f.eks. PubMed, Embase eller Web of Science, bruk UBB-knappen for å få frem bestillingsskjema i Oria. Logg deg på Oria for å bestille. Følg denne fremgangsmåten: 

  • Velg "Bibsys" som tilhørighet  
  • Bruk lånekortnummeret som brukernavn, for eksempel ubb1234567
  • Har du ikke brukt passord tidligere eller har glemt det kan du bestille nytt passord

Er du pålogget, vil du finne en bestillingsknapp under fanen "Bestill" som er merket med Bestill eller Request, avhengig av dokumenttype og språkinnstillinger. 
For å bestille gjør du slik:

  • Klikk på bestillingsknappen og sjekk om artikkelopplysningene er oppført i bestillingsskjemaet. Bruk kommentarfeltet om artikkelopplysningene mangler.
  • Velg hente-/leveringssted = Bibliotek for medisin
  • Klikk på "Bestill dokument" for å sende bestillingen.

Biblioteket viderebestiller artikler fra bibliotek vi samarbeider med. Som regel må vi levere papirkopi, som sendes i internposten.

Unntaksvis får vi lov å sende pdf-versjon av artikkelen.

Har du problemer med bestillingen, send epost til ubbmed@ub.uib.no