Universitetsbiblioteket
Christiekonferansen 2016

Ny stor utstilling: Kvinner i arbeid

Billedsamlingen deltar i år på Christiekonferansen med utstillingen Kvinner i Arbeid.

Dame som syr på gamel symasskin

Hovedinnhold

Statistikken sier at kvinnene hadde en lav yrkesaktivitet fra mellomkrigstiden til 1960-årene. Fotografisk arbeidslivsdokumentasjon viser derimot at kvinnene var svært synlig tilstede i store deler av arbeidslivet. Portalen Kvinner i Arbeid bidrar til å visuelt fylle ut tomrommet i statistikken og vise kvinnenes innsats i handel, industri og andre yrker.

Artiklene på nettutstillingen Kvinner i arbeid viser to forskjellige måter å bruke fotografi i kvinnehistorien.

Universitetsbibliotekets Billedsamling har store unike samlinger med ukjent og upublisert oppdragsfotografi fra offentlig virksomhet og næringslivsbransjer: industri, handel og håndverk, frie yrker og selvstendig næringsdrivende.

Christiekonferansen avholdes den 19. april i Grieghallen. Kvinner i Arbeid finner du i vrimleområdet.