Fagressurser - Spesialsamlingene

Nyhetsarkiv for Fagressurser - Spesialsamlingene

Etter tre uker med både hjemmekontor, -skole og -barnehage var det kanskje mange som hadde en variant av dette postkortet som et indre bilde av den kommende påskeuken hjemme. Sjeldent har vel dette gamle påskekortet vært så treffende som denne annerledespåsken hvor mange kanskje kjenner litt på brakkesyken.
I Billedsamlingens vinduer åpner nå en helt ny utstilling. "En mangfoldig skattkiste" er tittelen på utstillingen som presenterer spennende og ukjente skatter fra Spesialsamlingenes fire enheter: Billedsamlingen, Manuskript- og librarsamlingen, Språksamlingane og Skeivt arkiv.
Billedsamlingen har åpnet 3 nye utstillinger i det siste – med Sophus Tromholt, Jul og FN-fotograf Jørgen Grinde som tema.
Knud Knudsens portretter
Utstillingen presenterer sentrale episoder i reformasjonen og bokverk som var viktige milepæler knyttet til denne i perioden 1517-2017
Billedsamlingen bidrar til Sykkel-VM
Billedsamlingen har levert materiale til test av medieskjermen på 26x7 meter
I anledning av 100-års-jubileet for det første samiske landsmøtet viser vi motiver fra samisk kultur og historie
Bibliotek for humaniora gir vekk hundrevis av bøker! Har du lyst til å gi disse bøkene et nytt liv?
Rapporten inneholder publiseringstall for ditt fakultet og institutt og aktuelle tema til debatt.
Tunge tak og mange trailerlass må til når Språksamlingen, tar turen over fjellet fra Oslo og til oss på UB.
Billedsamlingen deltar i år på Christiekonferansen med utstillingen Kvinner i Arbeid.
I samband med systemskiftet i Oria vil lagra treff i forsvinne, eksporter dine lagra treff via e-post eller EndNote.
Universitetsbiblioteket tar i bruk eit nytt biblioteksystem i november. Dette fører til noko reduserte tenester i overgangsperioden.
I siste kvartal ble det innvilget hele 81 søknader om støtte til åpne publiseringer. Det er en dobling i antall søknader i forhold til budsjettpostens første kvartal.
Nå får du en helt ny søkeopplevelse på Universitetsbibliotekets nettsider. Fra midten av januar har vi lagt om til søkesystemet Oria, en stor hendelse for Universitetsbibliotek og for resten av universitetet