Informasjon om forskningsprosjektet “Masculinity: aiming to understand expressions of masculinity in gaming discourses”
På denne siden gis informasjon om målene for dette forskningsprosjektet og hva prosjektet innebærer for deltakere i prosjektet.
Hovedinnhold
Prosjektets formål
I dette prosjektet skal jeg utforske hvordan spill henger sammen med identitet og maskulinitet, og ønsker derfor å rette oppmerksomheten over til spillere og deres historier. Siden Discord har blitt et samlingspunkt for gamere å snakke om spillrelaterte ting, ønsker jeg å utforske denne arenaen ytterligere.
Min rolle er å være «fluen på veggen», og lurke og observere, i ca. 6 måneder. Jeg vil ikke aktivt delta i samtalene selv. Noe av det jeg kommer til å observere er samtaler som handler om identitet og spill, og hvordan former for retorikk og virkemidler brukes i samtalene.
Totalt skal jeg undersøke to Discordservere, i tillegg til to Twitchkanaler i denne studien. Studien er en doktorgradsstudie, som er en del av Understanding Masculinity in Gaming-prosjektet ved Universitetet i Bergen. Informasjon og sitater som innhentes vil brukes i arbeid knyttet til doktorgradsstudiet og Understanding Masculinity in Gaming-prosjektet.
Hvem er ansvarlig for forskningsprosjektet?
Institutt for informasjons- og medievitenskap, ved Universitetet i Bergen er ansvarlig for prosjektet.
Hvorfor er disse Discordserverne inkludert i studien?
Twitchkanalene «MrSavage» og «thomasPASTE», er en del av studien. Derfor er de tilhørende Discordserverne en del av prosjektet. Personer som er deltakere i disse Discordserverne inkluderes derfor i studien.
Hva innebærer prosjektet for deltakerne?
I prosjektet skal jeg ta skjermbilder og tekstkopi av samtaler i serveren. Navn og profilbilde vil sensureres, for å sikre anonymitet. Sitater vil ikke bli gjengitt i søkbar form i publikasjoner. Jeg kommer bare til å bruke informasjon som deltakerne selv har gjort tilgjengelig på Discord.
Tekstkopi og skjermbilder vil lagres i en lukket mappe på min arbeidskonto, som er beskyttet med flerfaktorautorisering og adgangsbegrensning. Ingen andre enn meg, veileder og biveileder vil ha tilgang til disse. Informasjon vil behandles konfidensielt og i samsvar med personvernregelverket. Ved prosjektets slutt, som etter planen er desember 2026, vil alle skjermbilder og tekstkopier slettes.
Dersom man ønsker at sine kommentarer ikke skal inkluderes i prosjektets analyser, er det helt i orden. Det vil være mulig å ikke inkluderes så lenge prosjektet varer. Gi beskjed til meg på e-post (ida.rysjedal@uib.no), så vil jeg sørge for at dine kommentarer og innlegg utelates fra analysene i prosjektet.
Hva gir oss rett til å behandle sitater fra disse Discordserverne?
Vi behandler sitater fordi forskningsprosjektet er vurdert å være i allmennhetens interesse. Det er likevel mulig å bli utelatt fra analysene dersom det ikke er ønskelig å bli inkludert i prosjektet.
På oppdrag fra Universitetet i Bergen har Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør, som er det offentlige norske organet som sikrer at forskningsdata behandles etter lovverket for personvern, vurdert at behandlingen av sitater og informasjon i dette prosjektet er i samsvar med personvernregelverket.
Deltakernes rettigheter
Dersom man kan identifiseres i datamaterialet, har man rett til:
- å ikke inkluderes i prosjektet
- innsyn i om noen av dine kommentarer og innlegg er lagret, og hvilke
- å få rettet kommentarene og innleggene dine,
- å få slettet kommentarene og innleggene dine, og
- å kontakte Datatilsynet, dersom man ønsker å klage på prosjektets behandling av dine kommentarer og innlegg.
Ved spørsmål til studien eller ønske om å benytte seg av de overnevnte rettighetene, ta kontakt med:
- Universitetet i Bergen ved prosjektansvarlig Ida Martine Gard Rysjedal (ida.rysjedal@uib.no).
- Vårt personvernombud: Janecke Helene Veim (personvernombud@uib.no)
Ved spørsmål knyttet til vurderingen av prosjektet som er gjort av Sikts personverntjenester, ta kontakt med:
- Personverntjenester på e-post (personverntjenester@sikt.no) eller på telefon: +47 73 98 40 40.
Med vennlig hilsen
(PhD-forsker)