Hjem
UiB Universell
Nyhet

UiB Universell starter «Bli hørt» kampanje

Visste du at 760 000 nordmenn har hørselsproblemer? Dette ønsker UiB å sette fokus på. UiB Universell starter nå en kampanje hvor man oppfordrer talere til å bruke taleforsterkere i rom som er utstyrt med dette.

Bildet viser de tre kvinnene som står bak Bli hørt-kampanjen til Universitetet i Bergen.
Prosjektleder for UiB Universell, Ellen Lien fra Studieavdelingen, leder av UiBs læringsmiljøutvalg, Andrea Nesvik Voss og prorektor Pinar Heggernes, håper Bli hørt-kampanjen vil gjøre det enklere for alle å høre hva som blir sagt.
Foto/ill.:
Ole Friele, UiB

Hovedinnhold

Målet med kampanjen er å gjøre det enklere for alle å høre hva som blir sagt i større rom. 

- Mange av oss tar for gitt at alle kan høre hva som blir sagt med høy røst i store forsamlinger, men dette er ikke alltid tilfelle. Det kan være ubehagelig og pinlig for den som har hørselsproblemer å rekke opp hånden og be om at den som snakker til forsamlingen bruker mikrofonen. Derfor håper vi at denne kampanjen vil bevisstgjøre de som snakker til forsamlinger og føre til at det blir enklere for alle å få med seg hva som blir sagt, sier prorektor Pinar Heggernes. 

Bruk mikrofonen
UiB Universell vil legge ut foldere og klistremerker i de aktuelle rommene. Gjennom kampanjen håper man at flere begynner å bruke mikrofoner i rommene som er utstyrt med dette. 

- Rommene som er utstyrt med taleforsterkere, har fått dette for å gjøre det enklere for alle å høre hva som blir sagt. Vår klare ambisjon er at alle skal huske å bruke mikrofon når de snakker til store forsamlinger, sier leder av UiBs læringsmiljøutvalg Andrea Nesvik Voss.

“Bli hørt!”-kampanjen setter fokus på å gjøre hverdagen enklere for alle de med hørselsproblemer. For at flest mulig skal kunne bli hørt, har man også funnet en løsning med tanke på de rommene som ikke allerede er utstyrt med taleforsterkere. 

- Som en liten oppmerksomhet, deler vi også ut en liten, bærbar taleforsterker til alle fakultetene, instituttene og de administrative avdelingene. Vi håper at taleforsterkeren vil bli flittig brukt, sier prosjektleder for UiB Universell Ellen Lien fra Studieavdelingen.