Hjem
Universitetsaulaen i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsaulaen i Bergen

Velkommen til gratis lunsjkonsert med julestemning i Universitetsaulaen!
Det var en av de store begivenheter i Universitetet i Bergens historie da Universitetsaulaen offisielt ble åpnet onsdag 2. september.
Se opptak av den høytidelige åpningen av Universitetsaulaen og resten av sørfløyen.
Den 2. september åpner Universitetsaulaen - Bergens og universitetets nye storstue. La museumsdirektør Henrik von Achen gi deg en sniktitt på innsiden i aulaen!
Foredrag av Terje Tvedt, surferockbandet Hvitmalt Gjerde, en dag med barneuniversitet og avslutningskonsert med slagverkssymfoni og videokunst. Det blir noen av ingrediensene i åpningsukene for den nye Universitetsaulaen i Bergen.
En storstue for hele Vestlandet blir den kalt. Den 2. september blir det offisiell åpning av Universitetsaulaen i Bergen, etterfulgt av en ekstra lang åpningsuke.
Kari Dyrdal, en av Norges fremste tekstilkunstnere og professor ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen, er valgt til vinner av utsmykningskonkurransen for universitetsaulaen.
Stolen Lui fra designer Hallgeir Homstvedt vant konkurransen om å pryde universitetsaulaen.
På 1800-tallet hadde Universitetsmuseet en aula. Arbeidet med å skape en ny storstue for Bergen er nå i gang.
UiB får startbevilgning til ny aula over revidert nasjonalbudsjett. – En historisk dag for hele Vestlandet, sier rektor Sigmund Grønmo.
Den planlagte aulaen i universitetsmuseet vil være viktig både for studentorganisasjoner, undervisning og læringsmiljøet ved UiB. Nå arbeider rektor for oppstartbevilgning i statsbudsjettet for 2013.