Hjem
Universitetshagene
Nyheter

Soppkontroll i arbeidstiden

Soppsesongen er fortsatt i gang mange steder, og mange kommer til å benytte fritiden utover til å høste av markens grøde.

renset sopp m/kniv
Blodrørsopp, Steinsopp, kantarell, melsopp, fiolett svovelriske og olivenbrun vokssopp.
Foto/ill.:
Terhi Pousi

Selv om det er god matsopp i skogen, så er det dessverre rikelig med giftige sopper også, derfor inviterer våre soppsakkyndige til soppkontroll i arbeidstiden.

Ring til våre sakkyndige og avtal tid til soppkontroll på Milde (mildevegen 240):

Terhi Pousi              tlf 416 49 302    terhi.pousi@uib.no
Reidun Myking        tlf 55 58 72 52   reidun,myking@uib.no

For å få best utbytte av kontrollen er det lurt å plukke sopp i åpne, luftige kurver eller papirposer.
Bruk gjerne en soppkniv med børste når du plukker.
Det du vet er matsopp, bør grovrenses i skogen, slik at du slipper å dra med deg rusk og rask og markspiste eksemplarer hjem.
De soppene du er usikker på bør være så hele som mulig og ligge atskilt fra de andre (bruk gjerne papirposer eller jordbærkurver).
Plukk bare ung, frisk sopp. Gamle eksemplarer er gjerne markspiste og  bedervede, og ikke egnet som mat. La dem heller bli igjen ute i skogen der de kan spre sine sporer. Vi gleder oss til å få besøk av deg  for å se hva du har funnet og hjelpe deg å bestemme soppen din!

Du kan også få hjelp til å bestemme enkelte sopper via appen Digital soppkontroll
Soppappen er åpen:
-17-19 på hverdager
-12-18 i helgen
Siste kontrolldag i appen 18. oktober 2020