Hjem
Universitetshagene
News

Rhododendron til Arboretets dag

Rhododendron i full blomstring er høydepunktet for mange besøkende i Arboretet. Nå i slutten av mai står kultivarene fine og vel verdt et besøk. Førstkommende søndag arrangerer vi Arboretets dag, og da skjer det mye i området vårt.

Asaleablomstring ved Blondehuset.
Asaleablomstring ved Blondehuset.
Foto/ill.:
Bjørn Moe

Årets rhododendronblomstring har vart lenge siden de første kom allerede på seinvinteren. Det er likevel nå i siste del av mai blomstringen vanligvis er på sitt fineste, og dette året er ikke noe unntak selv om blomstringen ligger rundt to uker før normalt. Blomsterfloret i Nydalen er flott akkurat nå, og det er særlig de mange fargerike asalea-sortene som gjør mest av seg. Den intense blomstringen opptrer i alle regnbuens farger.

Flere vintergrønne rhododendron er på hell, og noen fikk seg en trøkk da det kom nattefrost i slutten av april. Det gikk særlig ut over de små rødblomstrete på oversiden av veien. Det er vanligvis disse som kommer tidligste i blomst. Men nå i slutten av mai er yakushimanum-kultivarene på topp med praktfulle blomster i rødt, hvitt og gult.

For den som vil se mer rhododendron er det bare å ta turen inn til furuskogen nord for Mørkevatnet der mange av artene fortsatt blomstrer fint.    

Rhododendron vil også dette året være danne en flott ramme om Arboretets dag som skal arrangeres ved Blondehuset søndag 25. mai. Dette er det stort familiearrangement der vi byr på variert underholdning fra scenen og aktiviteter for barna.

Velkommen til en hyggelig dag i Arboretet.

Arrangementet varer fra kl 12 - 16.