Hjem
Universitetsmuseet i Bergen
Refleksjon

Rektors forventninger til Universitetsmuseet

- Jeg er dessuten spent på å se igjen museumsdyra fra de gamle utstillingene, men kanskje aller mest på museets nye utstillinger.

dagruneolsen_2.jpg1
Foto/ill.:
Eivind Senneseth, UiB

Jeg har nå vært rektor i litt over seks år og Universitetsmuseet har vært stengt for oppussing nesten like lenge. Et av Bergens mest ikoniske bygg har vært utilgjengelig i en lang periode, og jeg er svært stolt over at vi snart skal gjenåpne Universitetsmuseet. 

For å kunne ta vare på museets samlinger var det nødvendig med oppussing av bygget. Selv om prosessen har vært lang, så har den virkelig vært nødvendig. Det synes jeg det er vært å dvele ved. Lange prosjekter som dette er verdt det når det betyr at mange kommende generasjoner får nyte resultatet og et flott museum.

Først og fremst gleder jeg meg til å se hvordan museet skal brukes. Jeg har fått flere sniktitter og sett glitrende undervisningsarealer som vil brukes for å formidle vår kunnskap til skoleelever. Dette er noe som kommer til å bli veldig bra, og det ser jeg frem mot.

Jeg er dessuten spent på å se igjen museumsdyra fra de gamle utstillingene, men kanskje aller mest på museets nye utstillinger. Lokalene er lekre og legger til rette for så mye nytt enten det er i form av utstillinger eller arrangementer.

Museet er et vindu inn til kunnskapen vi har på universitetet, og vår kunnskap skal komme samfunnet til gode. Derfor håper jeg at museets besøkende kommer fra alle aldersgrupper og bakgrunner. Også håper jeg ikke minst at det vil pirre nysgjerrigheten til barn og unge.

- Rektor Dag Rune Olsen -

Universitetsmuseet, naturhistorie, gjenåpner 14. oktober. Velkommen!

Les mer her: Velkommen til åpning av Universitetsmuseet