Universitetsmuseet i Bergen

Kunstens naturlige plass på museet

Tårnsalen åpnes for publikum for første gang på nesten 100 år , musikk i bygget og hvallyder i Hvalsalen. Velkommen til kveldsåpent museum.

kveldsåpent museum
Foto/ill.:
Haltenbanken, UiB

"Kunstens naturlige plass på museet"

Onsdag 16. oktober inviterer vi publikum til å besøke Universitetsmuseet, naturhistorie på kveldstid. Publikum får bl.a. besøke Tårnsalen og Hvalsalen, og får innsikt i noen av kunstprosjektene på museet.

Kl. 17.00 åpnes Tårnsalen. Dette er en unik mulighet for publikum å få sett dette rommet, som har vært stengt for publikum i nesten 100 år. Det har blitt kalt et av Bergens vakreste rom.

Dekan Frode Thorsen ved Fakultet for kunst, musikk og design (KMD) vil ønske velkommen og sier noen ord om kunstens naturlige plass i museet.

Billedkunstner Rune Guneriussen forteller om boktårnet han har bygget i Tårnsalen, og annen utsmykning han har vært involvert i på museet.

Stipendiat Andrew Lock ved KMD presenterer sitt arbeid i museet, som bl.a. har resultert i en installasjon i utstillingen «Verdensbilder».

Etter en pause med lett servering blir det en konsert/presentasjon av lydinstallasjon i Hvalsalen.kl. 19.30: «Hvalenes kulturlyder», laget av forsker og musiker David Rothenberg i samarbeid med lydkunstnerne Trond Lossius og Bjarne Kvinnsland. Intensjonen med lydinstallasjonen er å gi publikum en ekstra dimensjon i opplevelsen av rommet ved å kunne gjengi lyden av hvaler som kommuniserer og forflytter seg gjennom rommet.

Arrangementet krever billett. Lenke til billett kommer.
Begrenset antall plasser, så følg med.