Universitetsmuseet i Bergen

Utgraving av steinalderboplass i Fyllingsdalen

Over 250 engasjerte fyllingsdøler og bergensere besøkte steindalderboplassen i Fyllingsdalen søndag 20.juni, da Bergen Museum inviterte til utgraving på direkten.

Hovedinnhold

På Varden i Fyllingsdalen graver arkeologer  nå ut en steinalderboplass. De har også invitert lokalsamfunn, skole og publikum til å følge denne spennende prosessen .

Åpen dag

Varden skole har på tampen av skoleåret deltatt i arbeidet og søndag 20. juni var det også åpen dag for alle interesserte. Over 250 besøkende fikk orientering og omvisning på feltet og på de andre lokalitetene rundt vannet.

Da fikk publikum en introduksjon til hvordan man arbeider som arkeolog, smake steinaldermat og blant annet skyte med pil og bue. Noen fikk også skjære med flint i skinn og det var konkurranse i spydkasting med bruk av spydkaster. Et meget vellykket tiltak oppsummerer arkeologene ved Bergen Museum.

Les også Opplev en arkeologisk utgraving - live!

Følg utgravingen på Facebook.
Bergen Museum på Facebook