Hjem
Universitetsmuseet i Bergen

Ny nettlogg om arkeologi

Lurer du på hvordan en arkeolog egentlig jobber, når var egentlig vikingtiden, hvordan vet de hvor gammel en ting egentlig er, hvor har de utgravninger akkurat nå, er det funnet noe spesielt og spennede i Norge denne sommeren? Da er dette nettloggen for deg.

Hovedinnhold

Bergen Museum har laget en ny nettside om arkeologi. Her finner du spill, databaser, nettutstillinger, nyheter fra egyptologien, forslag til aktiviteter og mye, mye mer.

Her finner du den:
bergenmusem.uib.no/arkeologgen

ARKEO-loggen er en logg spesielt for barn og unge som vil vite mer om arkeologi. Her er det stoff både for den enkelte, for skoleklasser og for lærerne, men også for andre voksne. Dette er et ideelt prosjekt med formål å formidle arkeologi til de yngste interesserte. Hovedmålgruppen er barn og unge og det er spesielt rettet mot aldersgruppen mellom 8-15 år.

Hovedansvarlig er arkeolog Kari Klæboe Kristoffersen i samarbeid med undervisningsleder Eli Kristine Økland Hausken, begge ved Publikumsseksjonen ved Bergen Museum.

Stoffet som formidles er i hovedsak eget stoff eller stoff som museet samarbeider med andre institusjoner om. Prosjektet ønsker også å reklamere for andre gode formidlingsprosjekter i landet og vil derfor omtale og linke til disse. De vil derfor gjerne ha tilbakemeldinger og informsjon om prosjekter som de ikke har fått med oss.