Hjem
Universitetsmuseet i Bergen

Arboretets dag 2013

Til helgen ser det ut til at blomstringen til rhododendron kultivarene i Arboretet på Milde vil være på topp. Velkommen til Arboretets dag førstkommende søndag, 2.juni.

Arboretets dag er et stort familiearrangement der vi byr på underholdning fra scenen ved Blondehuset, aktiviteter for barna og salg av planter og akvareller. Arrangementet legges til en tid da det er fin blomstring i både Arboretet og Botanisk hage.

I år vil blomstringen til rhododendron-kultivarene vil være på topp til Arboretets dag! Samtidig er det ennå flott blomstring hos artene i Rhododendronskogen. Den kalde våren gjorde at de kom seint i gang, og derfor kommer blomstringen til å vare til ut i juni, og det er ikke vanlig.

Disse foreningene er med å bidra med stands og aktiviteter: Arboretets venner, Hageselskapet Fana, Norsk Roseforening, Den norske Rhododendronforening, Fana Husflidslag, Hjellestad og Milde historielag, Fana Røde kors hjelpekorps, Norsk Trepleieforum, Soppforeningen i Bergen, Ljono staudegartneri, Hendrieke Berg, Bergenske Birøkterlag og Bergen og Omland Friluftsråd (BOF).

Aktivitetsløypen for barna med oppgaver fra naturen er populær, og alle som gjennomfører får medalje - laget av tre naturligvis. Nytt av året er at BOF i samarbeid med Fana kajakklubb vil ha en egen aktivitet med padling i Grønevika.

Arrangementet starter med oppspill fra scenen kl 1130. Fanaduren spiller opp. Arvid Aasprang vil spille saksofon, og Per Bolstad vil underholde med trekkspill. Sangkoret Kor e' Vi vil bidra med sang, under ledelse av dirigent Mikael Hedne.

Velkommen til en hyggelig dag i Arboretet.

Arrangementet varer til kl 1600.