Universitetsmuseet i Bergen

Vandringer i kulissene og foredrag om pilegrimsreiser

Denne onsdagskvelden bør du ta en tur på Universitetsmuseet, til begge bygninger! Da inviterer vi til oppdagelsesferd fra kjeller til loft i det ærverdige bygget på Muséplass3. Ikke nok med det: I bygget bak, Haakon Sheteligsplass 10, får du høre om pilegrimer - også på vandring.

Lurer du hva som er på bakrommene - også de som er innenfor utstillingene?  Hva finnes i museets bakganger og tårnrom?  Denne kvelden blir det vandringer i det enestående bygget på Museplass. Her kan du mimre og oppleve utstillinger, der noen går helt tilbake til fra 1800-tallet.  Denne kvelden får du blant også anledning til å oppleve den enestående Tårnsalen.

TID: Onsdag 14. mars kl 18 - 21

STED : De Naturhistoriske samlinger,  Museplass 3

Siste sjanse?

Om planene går i orden vil Muséplass 3 stenge for ombygging og renovering fra 1. sep­tember 2012. Bygget vil være stengt helt frem til ca. 2017, så benytt sjansen til å se denne delen av museet før det er for sent!

Hør mer om de spennende planene i Museumsprosjektet , om ny aula, rehabilitering og nye utstllinger mm.  Det blir omvisning hver halve time.

Hvordan sikre sitt liv etter døden?

I Fragment utstillingen i det andre bygget, i De kulturhistoriske samlinger skjer det også saker og ting. Her kan du høre foredraget PILEGRIMER PÅ VANDRING med professor Torstein Jørgensen.

TID: Onsdag 14. mars kl 1800

STED : De kulturhistoriske samlinger,  Haakon Sheteligspl 10

I middelalderens Vest-Europa var det kirken som tegnet opp de fleste menneskers livs- og virkelighetsforståelse. Man måtte gjøre opp for sine synder for å få innpass i himmelriket. Med skriftemål og botsøvelser, deriblant pilegrimsreiser, kunne man sikre livet etter døden.

Nye funn av kilder i Vatikanarkivet avslører hvordan  mennesker, også prester i  Norge,  som var involvet i  alvorlig drapskriminalitet, måtte vandre av sted og henvende seg direkte til det pavelige hoff i Roma.

Gratis adgang

Denne kvelden kan du altså smekke flere fluer. Og kanskje det beste av alt;  det er gratis adgang til begge  arrangmenter

Velkommen til Universitetsmuseet og en spennende onsdagskveld.