Universitetsmuseet i Bergen

Bli med på en tidsreise - til det gamle bondesamfunnet

Søndag inviterer vi deg til en spennende opplevelse på Universitetsmuseet. Vi drar tilbake til året 1626, til den den lille vestlandsbygda Litladal.

17-åringen Marta er bygdens solskinnspike. Siden hun var 12 år har hun vært trolovet med Torjus, storbonden Truls’ sønn. Om nøyaktig en måned står bryllupet og storgårdene Soleng og Stautland skal da slås sammen. Marta har nå vært forsvunnet i tre dager. Hva har skjedd med Marta?

Tid: Søndag 17. november, kl 12-15. Oppstart hver hele time.

Sted: Bygdesamlingen, De kulturhistoriske samlinger, Haakon Sheteligsplass 10

Kom og  bli med til en annen tid, inn i  mysteriet om Marta som bor i bygda vi har kalt Litladal. Delta i dramaet som utspilles i Universitetsmuseet i Bergens bygdesamling. Her får du forståelse for en annen tid gjennom spill, forhandlinger og møter med ulike rollefigurer. Bli med og løs mysteriet om den savnede 17-åringen. Lær mer om det gamle bondesamfunnet og troen på de underjordiske og hekser i forestillingsverdenen fra gamle dager.