Universitetsmuseet i Bergen

Vinterferien på muséet: Medaljer, nattemystikk og Doktor Proktor

Vinterferien på museet i neste uke byr på et spennende program med medaljeverksted og den populære «Doktor Proktor utstillingen» i De kulturhistoriske samlinger, og i De naturhistoriske samlinger er det på kvelden onsdag 27. februar nok en gang « Natt på Museet».

Medaljeverkstedet  foregår fra kl 11- 14,  tirsdag 26.2 til  og med fredag 1.3  i De kulturhistoriske samlinger. Natt på museet er fra kl 18 - 21 onsdag 27. 2 i  De naturhistoriske samlinger.

Medaljeverksted

Gamle medaljer er egentlig små kunstverk ofte spekket med illustrasjoner og symboler. Nå kan du virkelig premiere deg selv med å få laget din egen medalje. Medaljeverkstedet som vi også arrangerte i fjor høst, var en stor suksess.

Natt på museet og Dr. Proktors skumle dyr

Med din egen medalje hengende rundt halsen må du jo besøke Doktor Proktors utstilling av dyr som du skulle ønske ikke fantes. Mange har strømmet til denne spennende utstillingen som også vises i De kulturhistoriske samlinger, Haakon Sheteligsplass 10.

Onsdag 27. februar er det atter en gang Natt på Museet i De naturhistoriske samlnger. Da åpner museet dørene på kvelden – men lyset forblir avslått...

Medaljer kan du lett finne – på nett

Mynt- og medaljesamlingen har vært en viktig del av Universitetsmuseet i Bergens samlinger siden 1825. Visste du at museet  har noen de største samlingene her i landet med rundt 50 000 objekter  av medaljer, mynter, sedler, ordener og ordenstegn, jakkemerker, segl, signeter, seglavtrykk ol.?  De norske universitetsmuseene har også laget  portaler for arkeologi og mynt- og medaljesamlinger der  600.000 gjenstander er bare et museklikk unna.

I en revidert artikkel om museets myntsamling av Henrik von Achen opprinnelig fra  Årbok for Bergen Museum 2001 ( nå: Universitetsmuseet i Bergen) kan du lese mer.

TID OG STED : Universitetsmuseet er åpent fra tirsdag til og med fredag fra 10 – 15,  i helgene fra kl 11 – 16.

Pris: Voksne kr. 50,- Honnør kr. 25,- Barn og studenter: Gratis adgang

Velkommen til vinterferie på Universitetsmuseet!